• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre-köprü-makro- çalışma kitabı

moebius06

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
selamlar

Ana çalışma kitabında bulunan listede hücreye tıklayarak, köprü kullanmadan makro ile farklı klasörlerde bulunan diğer çalışma kitaplarını nasıl açabiliriz??

klasörledeki çalışma kitaplarını aynı klasöre almak gerekli mi?

(ana liste farklı, firma isimlerine göre, farklı parçaların isim listesini tutmaktadır. liste bayağı yüklüdür yaklaşık 2500 civarında isim vardır bu nedenle köprü kurmak zahmetli olmakta ve zaman zaman köprüler çalışmamaktadır.)

şimdiden teşekkürler

örnek dosyalar

Ekli dosyalar

forumdaki örnekler aynı çalışma kitabı içindeki sheetleri açmaya yönelik...eğitim videolarına da baktım, benzer konu yok.. bir iki arkadaş benimkine benzer konu açmış, onlara da yanıt gelmemiş..
Excellde böyle bir özellik yok mudur?? konuyu mu açık anlatamadım acaba...
saygılar

Merhaba.

-- Alt taraftan, uygulamayı istediğniz sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖDÜRTÜLEyi seçin,
-- Açılan VBA ekranında sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.
-- A2'den itibaren dosya adları, B2'den itibaren dosya yolları, C2'den itibaren de dosya uzantılarını yazın,

Artık; A sütunundaki dolu hücreye fareyle çift tıkladığınızda; ilgili dosya açılacaktır.
Neticede; sadece excel belgesi değil,
-- adını A sütununa,
-- dosya yolunu B sütununa ve
-- dosya uzantısını da C sütununa yazmışsanız,
word belgesini de açabilirsiniz, başka dosya türlerini de.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Private Sub Worksheet_Before[B][COLOR="Red"]DoubleClick[/COLOR][/B](ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)[/B]
If Intersect(Target, Range("[B][COLOR="Red"]A2:A[/COLOR][/B]" & [A65536].End(3).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error GoTo 10
If Cells(Target.Row, 1) <> "" And Cells(Target.Row, 2) <> "" Then _
CreateObject("Shell.Application").Open Cells(Target.Row, 2) & "\" & Target.Value & "." & Cells(Target.Row, 3)
10: Cancel = True
[B]End Sub[/B][/FONT]

Ömer bey

çok teşekkür ederim..elinize sağlık
on numara, beş yıldız....

saygılar

hocam saygılar

listeden çift tıklayarak açtığımız workbook lardan, shett' lere göre ( aylar ) 2 şer adet veri çekip, listede karşısına gelen satıra yazdırmak mümkün müdür??

Ekli dosyalar

Geri