• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Kilidi / Birleştirilen Hücre

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhabalar,

Excel' de bir tablo üzerinde çalışmaktayım. Bu tablodaki tüm formülleri şifrelendirip, müdahale edilmesini engelledim.

Bu işlemi yaptıktan sonra birleştirilip tek hücre haline getirilen bölümlerede müdahale edilmesi engellenmiştir. Formüllerin koruma işlemi yapılırken birleştirilen metin hücrelerini korumaya dahil etmemesini nasıl sağlayabilirim?

Ekte örnek tablo korumalı ve korumasız olarak iki sheet halinde bilginize sunulmuştur. Bahsetmiş olduğum alanda sarı dolgu ile belirtilmiştir.

Teşekkürler
İyi Seneler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Konuyu anlamak için soruyorum.

Bu işlemi neden istiyorsunuz. Sonuç olarak hücreyi birleştirdiğiniz için diğer hücrelerde zaten işlem yapamayacaksınız. Korumalı yada olmaması neyi değiştirir.

.

Göndermiş olduğum örnek bahsettiğim tablonun bir bölümüdür. Tablonun akışına göre "Açıklama" bölümündeki hücrelerin birleşmiş olması gereklidir ve bu satırlarada metin yazılabiliyor olmalıdır. Fakat koruma burayıda kapsamıştır. Bunu engellemek istiyorum.

Açıklamanızdan pek birşey anlayamadım.

Eğer sadece formüllü hücreleri korumaya almak istiyorsanız.

Önce tüm sayfayı seçin ve hücre biçimlendirme / koruma menüsündeki "kilitli" ve "gizli" seçeneklerini pasif yapın. Daha sonra,

F5 / Özel / Formüller işaretlendikten sonra işaretli herhangi bir hücrenin üzerinde iken hücre biçimlendirme / koruma menüsündeki "kilitli" ve "gizli" seçeneklerini aktif hale getirin.

Bu işlemlerden sonra koruma işlemini gerçekleştirin.

.

Göndermiş olduğum örnek bahsettiğim tablonun bir bölümüdür. Tablonun akışına göre "Açıklama" bölümündeki hücrelerin birleşmiş olması gereklidir ve bu satırlarada metin yazılabiliyor olmalıdır. Fakat koruma burayıda kapsamıştır. Bunu engellemek istiyorum.

Koruma yaparken kullanıcıların aralıkları düzenlemesine izin ver kısmından düzenlenecek yerleri izin veremiyormusunuz.?

dosyadan pek bişey anlayamadımda.

Bu kısımdan istediğim aralıkları ekleyerek yapabildim.
Çok tşk ederim.

Mutluluk, Sağlık ve Huzur Dolu Bir Yıl Dileğiyle...

Geri