• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içine yazılan harfin sayısal değerlerini toplama yardım!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aeedis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXEL 2010
öncelikle herkese merhaba ,

excelle basit formüller dışında haşır neşir olmayan biriydim. elimdeki proje gereği aşağıda detaylı anlattığım kurguya ihtiyacım var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

10 hücrelik bir alana harfler yazılacak ve bu harflerin sayısal değerleri toplamı başka bir hücrede toplam olarak görünecke.

a=1 b=2 c=3 şeklinde sayısal değerler tanımlayıp a yazan hücre için 1 b yazılan hücre için 2 değerini alıp toplam değer olarak 3 sonucunu başka bir hücrede göstermek istiyorum.

gharflerin yazıldığı hücreleride otomatik man silecek birde buton yapabilirsem çok hoş olacak

eğer formülü kullanmam gerekiyor biliyorum ama hücreler sabit içeriğe yazılanharf değişken olduğu için kafamda kurguluyamadım. şimdiden teşekkürler

öncelikle herkese merhaba ,
excelle basit formüller dışında haşır neşir olmayan biriydim. elimdeki proje gereği aşağıda detaylı anlattığım kurguya ihtiyacım var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
10 hücrelik bir alana harfler yazılacak ve bu harflerin sayısal değerleri toplamı başka bir hücrede toplam olarak görünecke.

a=1 b=2 c=3 şeklinde sayısal değerler tanımlayıp a yazan hücre için 1 b yazılan hücre için 2 değerini alıp toplam değer olarak 3 sonucunu başka bir hücrede göstermek istiyorum.

gharflerin yazıldığı hücreleride otomatik man silecek birde buton yapabilirsem çok hoş olacak

eğer formülü kullanmam gerekiyor biliyorum ama hücreler sabit içeriğe yazılanharf değişken olduğu için kafamda kurguluyamadım. şimdiden teşekkürler
Merhaba
Küçük bir örnek hazırlayın.
Yada DÜŞEYARA formülünü inceleyin. forumda denenmiş çook sayıda örnek bulabilirsiniz.

ömer beyin hazırladığı formül tam istedğim şey aslında. çok teşekkürler bu formüle birde yabancı karakterleri ekleyebilsek x q w harflerini hayatımı kurtarmış olursunuz

bu formüle birde yabancı karakterleri ekleyebilsek x q w harflerini hayatımı kurtarmış olursunuz

Merhaba,

Yabancı karakterleri türkçe alfabesinin hangi sıralamasına koyacaksasınız.

Ayırca bu istediklerinizi formüle kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

"Listesiz" sayfasından kullanacaksanız, E9 hücresindeki harf sırasında bu karakterleri aynı düzende sırasını siz belirleyerek ekleyin.

"Listeli" sayfasından kullanacaksanız, A sütununa istediğiniz harfleri sırasına göre ekleyip formüldeki A2:A30 olan aralığı uzatabilirsinz.

Eğer sadece ingilizce alfabesini kullancaksanız formülü yukarıda açıkladığım gibi de revizede edebilirsiniz yada daha basitlendirilmiş bir formül yazılabilir.

.

Merhaba,

Yabancı karakterleri türkçe alfabesinin hangi sıralamasına koyacaksasınız.

Ayırca bu istediklerinizi formüle kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

"Listesiz" sayfasından kullanacaksanız, E9 hücresindeki harf sırasında bu karakterleri aynı düzende sırasını siz belirleyerek ekleyin.

"Listeli" sayfasından kullanacaksanız, A sütununa istediğiniz harfleri sırasına göre ekleyip formüldeki A2:A30 olan aralığı uzatabilirsinz.

Eğer sadece ingilizce alfabesini kullancaksanız formülü yukarıda açıkladığım gibi de revizede edebilirsiniz yada daha basitlendirilmiş bir formül yazılabilir.

.

ömer bey ilginize teşekkürler

q w x için ingilizce alfabesindeki değerlerini kullanmak istiyorum yani z nin değerini 30-33 e yükseltmek istemiyorum ,veya diyerek formüle eklemek istedim ama hata verdi.

bunu bir şekilde aşarım şu an en büyük engelim. bu uygulamayı IPadde kullanılır hale getireilmek .numbers programına formül satırını aynene geçiriyorum ama sanırım altta farklı bir data var görünmeyen onu aktaramıyorum. listeli listesiz diye bahsettiğiniz püf nokta olabilir. malum excelle yeni başlıyanlar :)

detaylı ve basit bir şekilde yardımcı olabilirseniz sevinirim

Sorduğum şekilde yanıt alamıyorum maalesef.

1) Tamamen İngiliz alfabesine göremi hesap yapmak isyorsunuz.?

2) Türkçe alfabaye ( q w x ) bu harfleri eklemek mi istiyorsunuz.?

Eğer amaçınız 2. şık ise, ilaveleri de ekleyerek tüm harflerin size göre sırasını yazınız.

.

amacım 2. şık türkçe alfabeye q,w,x eklemek.

ömer bey bu formülün apple mac de bulunan exel benzeri numbersda kurgulayabiliyormuyuz. aynı formul hata veriyor numberda bu konuda bilginiz var mı?

ömer bey bu formülün apple mac de bulunan exel benzeri numbersda kurgulayabiliyormuyuz. aynı formul hata veriyor numberda bu konuda bilginiz var mı?

Bu konuda bir bilgim yok maalesef.

amacım 2. şık türkçe alfabeye q,w,x eklemek.

İlk sayfa için;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--((KAÇINCI(PARÇAAL(YERİNEKOY(D4;" ";"");
  SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(YERİNEKOY(D4;" ";""))));1);
   {"a"\"b"\"c"\"ç"\"d"\"e"\"f"\"g"\"ğ"\"h"\"ı"\"i"\"j"\"k"\"l"\
   "m"\"n"\"o"\"ö"\"p"\"r"\"s"\"ş"\"t"\"u"\"ü"\"v"\"y"\"z"\"q"\"w"\"x"};0))))

İkinci sayfayı kullanacaksanız;

A31 : q
A32 : w
A33 : x

yazıp formülü aşağıdaki gibi düzenleyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--((KAÇINCI(PARÇAAL(YERİNEKOY(D4;" ";"");
  SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(YERİNEKOY(D4;" ";""))));1);A2:A33;0))))

.

Geri