• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içindeki verilere göre otomatik değer yazdırma.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vakyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr 64 Bit
Merhaba arkadaşlar,

D: D sütunumda 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ..... diye sayılar var aralarında (2RW, 2R, 2STR) gibi değerlerde mevcut ve karışık olarak hepsi D: D sütununda bulunmakta.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 .... olanların karşılığı olarak bir M:M sütununda bir değeri var manuel gidiliyor,

1RW, 1R, 2STR ... vb. değerlerin de karşılığı 0 dır.

D: D sütununda RW,R,STR içerdiğinde M:M sütununa 0 yazmasını istiyorum yardımcı olabilir misiniz.

Deneyiniz..

Verilerinizin 1. satırdan başladığını varsaydım.. Formülü boş bir sütun uygulayınız. Sonrasında oluşan sonuçları M sütununa değer olarak yapıştırabilirsiniz.

C++:
=EĞER(EĞERHATA(KAÇINCI(DOĞRU;ESAYIYSA(MBUL({"STR";"RW";"R"};D1));0);)>0;0;M1)

Korhan hocam çok teşekkürler, formül boş sütunda çok güzel çalışıyor %100 doğru fakat burdaki verilerden 0 olanları D: D Sütununa nasıl yazdıra bilirim mesela D: D sütununda 10 yazıyor bizim formülün sonucu 0 ise 10 olan yeri 0 yapacak extra bir formülle 0 olanlar dışındaki sayılarda değişiklik yapmadan böyle bir formül mümkün olurmu acaba.

D sütununda 10 yazıyorsa benim önerdiğim formül o değerin karşılığı için bir değer üretmez.

Siz birşeyleri varolan sütunda değiştirmek istiyorsunuz. Bu işlem için CTRL+H (Değiştir) menüsünü kullanmanız daha uygun olacaktır.

Formülle çözüm için yardımcı sütun kullanabilirsiniz. Sonrasında oluşan değerleri kopyala-değer yapıştır ile D sütununa aktarabilirsiniz.

Teşekkürler Korhan bey.

Geri