• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içindeki sayıyla başka hücredeki sayıyı kendi hücresinde toplamak

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Hücre içindeki sayıyla başka hücredeki sayıyı kendi hücresinde toplamak istiyorum.Şimdiden herkeze teşekkür ederim.
Örnek

A1 hücresinde sabit olan bir sayıyı B1 hücresindeki bir sayıyla B1 hücresinde toplamak istiyorum. Ayrıca B2,B3,B4........... B100000 bulunan değişken sayılarla ve gene kendi hücrelerinde toplamaya devam etmesini istiyorum. B hücrelerine sayıları elle giriyoruz. Bunu toplamak mümkünmüdür. Tekrar teşekkürler.

Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub topla()
a = [A1]
For i = 1 To [B1000000].End(3).Row
Cells(i, "B") = Cells(i, "B") + a
Next
MsgBox "İşlem tamam."
End Sub

Yani; B sütununa girilen her sayıyı A1 ile toplayıp yine A1 hücresinin üzerine yazacak doğru mudur ?

Yani; B sütununa girilen her sayıyı A1 ile toplayıp yine A1 hücresinin üzerine yazacak doğru mudur ?

Sn. mucit77, sayfa uzun süre açık olunca cevabı görmedim kusura bakmayın.

Ben de alternatif olarak karma başvuru ile kümülatif toplam formülünü vereyim. Sanıyorum aynı işlevi görecektir.

Formülü A1 hücresine girin, C1 hücresine de örneğin 10 yazın. ve A1 hücresini aşağıya doğru çekin. B sütunundaki sayıları toplayacaktır.
Kod:
=TOPLAM(B$1:$C1)

sayın murat osma hocam
öyle değil tersi olacak a1 sabit sayı olacak b1,2.3.4........100000 devam eden hücredeki sayılarla toplayıp yani b1,2.3.4........100000 ve toplamını yazacak.

Örnek :
a1 5 sayısı olsun
b1 10
b2 20
b3 15 sayıları olsun
sonuç olarak
b1 15
b2 25
b3 20 olacak

ilgine ve zamanına teşekkür ederim.

Geri