• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçindeki kelimeyi Bulup Kopyalama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YASINT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhaba arkadaşlar
Yapmak istediğim "Satışlar" sayfasının D sütünunda Toplam ile başlayan tüm satırları "Toplam" sayfasına kopyalamak ama beceremiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim

Merhaba
Örnek bir dosya ekleyebilirmisiniz...

Örnek Dosyayı ekledim. İlgi için teşekkürler

Ekli dosyalar

İlk olarak sizin yaptığınız alt toplam satırlarını silin, "Veri/Alt Toplamlar" ile yapıp, ayrıntıları gizleyebilirsiniz, ayrıca her defasında alt toplam almaktanda kurtulursunuz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
O Dediğinizi yaptım zaten amacım ise sadece toplamları başka sayfaya makro ile kopyalatmak

Aşağıdaki kodla toplamları TOPLAM sayfasına aktarabilirsiniz.
Denemeden önce dosyanızı yedekleyiniz.
Kod:
Sub sec()
Sheets("TOPLAM").Cells.ClearContents
say = Sheets("Satışlar").Range("A1").CurrentRegion.Rows.Count
Sheets("Satışlar").Range("C1:D" & say).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Sheets("Satışlar").Range( _
"C1:D" & say), CopyToRange:=Sheets("TOPLAM").Range("A1"), Unique:=True
say1 = Sheets("TOPLAM").Range("A1").CurrentRegion.Rows.Count
For i = 2 To say1
Sheets("TOPLAM").Range("c" & i).Value = Application.SumIf(Sheets("Satışlar").Range("D1:D" & say), Sheets("TOPLAM").Range("B" & i), Sheets("Satışlar").Range("E1:e" & say))
Sheets("TOPLAM").Range("d" & i).Value = Application.SumIf(Sheets("Satışlar").Range("D1:D" & say), Sheets("TOPLAM").Range("B" & i), Sheets("Satışlar").Range("f1:F" & say))
Sheets("TOPLAM").Range("e" & i).Value = Application.SumIf(Sheets("Satışlar").Range("D1:D" & say), Sheets("TOPLAM").Range("B" & i), Sheets("Satışlar").Range("G1:G" & say))

Next
End Sub

Arkadaşım cevap için teşekkürler ama olmuyor :(

Merhaba
Ek dosyayı "AKTAR" butonuna basarak deneyiniz..

Kod:
Dim x As String, hcr As Range, son As Integer
son = Sayfa2.[A65536].End(3).Row + 1
x = "Toplam"
For Each hcr In Range("D1:D" & [D65536].End(3).Row)
If Mid(hcr, 1, 6) = x Then
For i = 1 To 3
Sayfa2.Cells(son, i) = hcr.Offset(0, i)
Next
son = son + 1
End If
Next

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için aslında birde toplamların kaç adet belgeden oluştuğunu gösterebilsek çok makbule geçerdi :) ama önce ben yapmaya uğraşıyım yapamaz isem siz üstadların ellerine havale edecem. Teşekkürler arkadaşlar tekrar tekrar teşekkürler :)

Geri