• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre icindeki formülü makro ile değiştirmek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hoguz2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
Arkadaşlar merhaba,

a1 hücresinde = c1+d1+e2-f7 diye bir formül olduğunu düşünün bu formüle makro ile - r2 ilave etmek istiyorum.

bunu niye makro ile istiyorsun demeyin lütfen döngü oluşturup 1000 tane hücreye uygulayacagim..

Kod:
Sub formul_cogalt()
[a1].Formula = "=c1+d1+e2-f7-r2"
[a1].AutoFill Destination:=[a1:a1000], Type:=xlFillDefault
End Sub

hamitcan bey teşekkürler .

sadece formülün sonuna - r2 ilave etmek istiyorum... hücredeki formülü baştan yazmak istemiyorum..

=EĞER(A2="";"";DÜŞEYARA(A2;$E$2:$F$20;2;0)) bu formülü macroda nasıl yazabiliriz?

Verdiğim örnek istediğinizi yapmıyor mu ?

Hamitcan bey işimi görmüyor.

Ben soruyu basite indirgiyerek sormaya çalıştım ki gerisini kendim uğraşarak yapmaya calişacaktim.

Asıl yapmak istediğim olayı size anlatmaya calışayım. a1 den a1000 e kadar her hücrede formül var. Fakat formüllerin hepsi değişik değişik. İlk sorduğum şekilde makro ile hücredeki formül nasil değiştiriliyor öğrenebilirsem a1 den a1000 ekadar döngü kurarak aşağıya doğru her formüle ( a1 deki formüle ) - r1 diğerine ( a2 deki formüle ) - r2 diğerine -r3 diye ekleme yapmaya çalışacağım.

Kod:
Sub formule_ek_yap()
    For i = 1 To 1000
     Cells(i, 1) = Cells(i, 1).Formula & "-r" & i
    Next
End Sub
şeklinde deneyin.

Benimde bir sorum var indis sayısnı gırdım rakamı bır hucrden alıp yazmasını ıstıyorum böyle bırsey mumkunmu

YANİ OLAY ŞU =DÜŞEYARA(A53;Sayfa3!C:S;88;YANLIŞ)

88 SÜRUNDAN VERİYİ ALIYOR YA BEN ORAYA BAŞKA BİR HÜCREDE DİYELIM Kİ 55 YAZDIM 55 İ ALIP 88 N YERİNE KOYCAK

Formül içine hücre referansını girmeniz yeterli.Örn:88 yerine "Z1" gibi.
=DÜŞEYARA(A53;Sayfa3!C:S;88;YANLIŞ)

hata verıyor

88 yerıne z1 yada başka bırsey verdıgımde işlem gercekleşmıyor hucreyı normal metın olarak goruyor bu nden olabılırı
excel 2003 bendekı surum ondan olabılırmı

Yanlış anlamışsınız. Z1 burada bir hücre referansı. Z1 hücresine bir değer girmelisiniz.
Yani formül şu şekilde olmalı; =DÜŞEYARA(A53;Sayfa3!C:S;Z1;YANLIŞ)

Geri