• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre içindeki birkaç satırdan birini alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zgr022
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba
mesala SAYFA1 A1 hücre içindeki birkaç satıdan oluşan bilginin sadece 2.satırındaki yazılanı SAYFA2 A1 hücresinin içine alabilirmiyim.şimdiden teşekkürler.
örnek çalışmayı aşağıda yolladım.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki formülü denermisiniz.

Kod:
=PARÇAAL(Sayfa1!A1;MBUL(DAMGA(10);Sayfa1!A1;1)+1;MBUL(DAMGA(10);Sayfa1!A1;MBUL(DAMGA(10);Sayfa1!A1;1)+1)-(MBUL(DAMGA(10);Sayfa1!A1;1)+1))

çok teşekkür ediyorum.işime yaradı.
zahmet olmazsa 3. satırdaki bilgiyi almak için ne yapmam gerektiğinide belirtirseniz,ben ilerde kendim düzenleme yapabilirim.tekrar teşekkürler

Selamlar,

Aşağıdaki DİZİ formülünü kullanabilirsiniz.

Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Aksi halde hatalı sonuç üretir.

Kod:
=PARÇAAL(Sayfa1!A1;MAK(EĞER(PARÇAAL(Sayfa1!A1;SATIR(1:1024);1)=DAMGA(10);SATIR(1:1024)))+1;255)

ilginizden dolayı teşekkürler ama beceremedim galiba.formülü uyguladıktan sonra dediğiniz gibi yapıyorum ancak alt hücreye geçmiyor.tek enter yapıncada dediğiniz gibi 3 satıda yazan bilgileri yan yana veriyor.

Selamlar,

Bahsettiğim tuş kombinasyonuna cursor hücre içinde aktifken basmalısınız. Yoksa formülü hücreye yazıp enter dedikten sonra aynı hücre üzernde CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basmanız bir şey ifade etmez.

biraz uğraştıktan sonra yaptım.
elinize sağlık,ilginizden dolayı teşekkürler.iyi çalışmalar.

Geri