- Excel Vers. ve Dili
- Excell 2003 TÜRKÇE
slm bundan önceki toplamada formülde oluşan hata diye başlıklı yazıyla yazmıştım.ama orada eksik izahımdan dolayı bir kez daha yenilemek zorunda kaldım çünkü eksik anlatğımdan dolayı sizi de, fazla zahmet vereceğimi düşünerek tam ne istediğimi ancak farkedebildim. özür dileyerek sorunuma hemen taplo üzerinden izah etmeye çalışayım.taplodaki tek hücre içinde,olan kırmızı yerdeki vürgüllü mesela,1-lerin tolanmasında A- ila B- hücrelerinde 13 tane 1- numara olması gerekirken; A- ila B - hücrelerinde,11-, 12-, ....... gibi başka sayılarda olduğu zaman (11) (12) gördüğü yerde hemen öndeki (11),in,12 nin, önündeki (1)lerini tek sayı gibi görüp 1 sayısının toplamının fazla çıkmasına sebeb oluyor,taploda mesela 1-lerin, 13- tane olması gerekirken, 8 tane 11 sayısı,oluncada, 13+8=21 tane görüyor, 2--lerin (A- ila B-) hücrelerin onlarında, genel toplamı 13 tane olması gerekirken, 12-nin,içindeki ikinci sayısı olan 2 yide tek gibi görerek sonucu 20 tane diye gösteriyor,nasıl yapıyor anlamıyorum, virgül ,virgül ayrımlı olduğu halde nasıl tek sayılar gibi onuda iki haneli olduğu halde tek görerek sonuç verebiliyor.yardımlarınızı bekliyorum biraz uzun oldu hakkınızı helal ediniz ama tam anlaşılması için detaylı izahını yapmaya çalıştım. hepinizden ALLAH razı olsun diyerek yardımlarınızı bekliyorum ....