• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçinde kelime Arama

Hücre Ýçinde kelime Arama

Merhaba Arkadaşlar.. Benim Sorunum herhangi bir hücre içinde birden fazla kelime var ben aramayı bir formülle yapmak istiyorum ve aradığım kelimeyi keserek başka bir yere yapıştırmam gerek yardım olursanız sevinirim..

"YERİNEKOY" fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Bu fonksiyon ile bir cümle içindeki bir kelimeyi istediğiniz kelime ile değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz. Ã?rneğin A1 hücresine "istanbul ankara sivas amasya" yazın, buradan "sivas" kelimesini çıkartmak istediğinizi kabul edelim. B1 hücresinede şu formülü yazın. =YERİNEKOY(A1;"sivas";"") işlemin sonucunda B1 hücresinde "istanbul ankara amasya" ifadesini elde edersiniz.

Maaş listesi

Arkadaşlar merhaba, bankanın ekstrasından, personellerin hesap kodlarını yanına yazdırmak ve programıma atmak istiyorum, yardımlarınızı için teşekkürler,

Ekli dosyalar

Merhaba

Sn.bilal bey yeni konu açıp sorunuzu orada sorabilirmisiniz.
Burada cevap alacağınızı zannetmiyorum.

Düşeyara -vlookup diye aratabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba, bankanın ekstrasından, personellerin hesap kodlarını yanına yazdırmak ve programıma atmak istiyorum, yardımlarınızı için teşekkürler,

.

F2 hücresine:

Kod:
=IFERROR(VLOOKUP(C2;'PERSONEL LİSTESİ'!$B$2:$C$786;2;0);"YOK")

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(C2;'PERSONEL LİSTESİ'!$B$2:$C$786;2;0);"YOK")

yazıp, yeterince aşağıya doğru kopyalayın.

.

Sayın YURTTAS olmadı, Bu İşlem için çok fazla bağımsız değişken giriniz yazıyor,

Sayın YURTTAS, çok teşekkür ederim, yalnız banka ekstrasında birebir aynı değil kelimeler, içersinde o kelimesi olanların kodlarını getirebilirmi, yapmak istediğim ayne bu ama içersi tamamen uyuşmayanlar var, yapılabilirmi?

Geri