• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçeriyorsa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 5353
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Hücrede herhangi bir yerde B2 de hücre içindeki soyadı yani "YILMAZ" içeriyorsa, E4 e "5" yazsın değilse "0"
Diğer B13 hücresinde "X" işareti varsa E13 hücresine "10" yazsın yoksa "0" veya boş kalsın. X hücrede kutu şekli olduğundan çözüm bulamadım.
Bu tablodaki mantık AGİ hesaplamaktır. Forumda aradım bu şekilde sorun göremedim ondan yazdım.

Ekli dosyalar

Başka programdan böyle sembol şeklinde geliyor, hücre değeri. (Kutu ve X)

Ekli dosyalar

• tık.jpg
    tık.jpg
    34.1 KB · Görüntüleme: 4
E4 hücresine;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A4:A4;"*YILMAZ*")>0;5;0)

E13 hücresine;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(B13;"**")>0;10;0)

Teşekkürler. B2 hücresi de değişken "Mustafa YILMAZ" değil de "Ali HÜR" olabiliyor. Diğer hücrelerle benzerliği soyadı yani "HÜR" oluyor bu değişken..

Ekli dosyalar

Merhaba,
Bir kriter daha ekleyin.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A4;"*HÜR*")+EĞERSAY(A4;"*YILMAZ*")>0;5;0)

Evet ustadım doğru mantık fakat değişken bu örnek için iki soyadı yazmıştım. B2 hücresi değişken bu hücrede geçen içeren, herhangi bir kelimeler eğer A 4 te içeriyorsa gibi bir mantık ölçümüz olabilir mi?

Yani B2 hücresinde Ali HÜR yazıyor, A6 hücresinde Ayşe HÜR olduğu için E6 5 mi yazacak?

Aynen. Üstte B2 hücresiyle benzeşen sadece soyadı "HÜR" hücreler içerisinde benzeşen varsa yani..
buradaki olay B2 hücresinde kişi baba, A 4 5 6 7 hücreleri çocukları oluyor. Sadece hücrelerde benzeşen soyadları.

= EĞER (ESAYIYSA( BUL BUL ipucu olurmu bilemedim.

E4;

C++:
=EĞER($B$2="";0;EĞER(ESAYIYSA(MBUL($B$2;A4));5;EĞER(EHATALIYSA(MBUL(SAĞDAN($B$2;UZUNLUK($B$2)-BUL("*";YERİNEKOY($B$2;" ";"*";UZUNLUK($B$2)-UZUNLUK(YERİNEKOY($B$2;" ";"")))));A4));0;5)))

E13;

C++:
=EĞER(B13=DAMGA(127)&"X";10;0)

Teşekkürler.
Bazı kişilerde hata yapıyor. Kişinin Adı 2 li olan " Mehmet Ali BÜYÜK" örneğin soyadını sorun yapıyor.
Diğer "OX" kutu ve X yan yana, farklı olduğunda birinde X yok. Yani OX olunca çalışsın 10 yazsın. Sadece O Kutu şeklindeki sembol olunca sıfır 0 yazsın.

Çok zor olacaksa buna da razıyım. Şimdiden teşekkürler.

Formülleri revize ettim. Deneyiniz.

Çok teşekkür ederim. Sağlık mutluluk dilerim.

Geri