• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçerisindeki Boşlukları İptal Etmek

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekte gönderdiğim örnekte de açıklama yapmaya çalıştım. Hücre içerisindeki verinin önünde ve sonunda boşluklar bulunmakta. Bunları iptal ederek sadece veriyi almak istiyorum. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ekte gönderdiğim örnekte de açıklama yapmaya çalıştım. Hücre içerisindeki verinin önünde ve sonunda boşluklar bulunmakta. Bunları iptal ederek sadece veriyi almak istiyorum. Teşekkür ederim.

=YERİNEKOY(A1;" ";"")

Dosya indiremiyorum ama bu formül ile çözebiliriniz

Merhaba,
İlgili alanı seçtikten sonra,CTRL +H tuşlarına basın.
Aranan değer kısmına bir boşluk verin ve tümünü deiştir ile işlemi bitirin.

Sayın doukan84 çok teşekkür ederim. Bugün gündüz denedim bu formülü bazı hatalar oldu. Sayım Mahir Çümen in dediği yöntemi de denediğimde hata verdi. Şuan ki örnek dosyada bu işlemde sıkıntı olmuyor. Sağlıklı bir şekilde çalışıyor. İşyerimdeki dosyada problem oluyor. İş yerindeki dosya da bir bozulma olduğunu düşünüyorum. İlginize çok teşekkür ederim.

Merhaba
Kodları dener misiniz
Kod:
Sub BoşluklarıTemizle()
    Dim Hücre As Range
    Application.ScreenUpdating = False
    For Each Hücre In Range("A1:A" & [A65536].End(3).Row)
    Hücre.Value = Trim(Replace(Trim(Hücre.Value), Chr(160), ""))
    Next Hücre
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Kırp fonksiyonunu da kullanabilirsiniz. Yine biçimden dolayı olmuyorsa metni sütunlara dönüştür diyerek, sınırlandırılmıştan boşluk seçeneğini seçebilirsiniz.

Merhaba
Kodları dener misiniz
Kod:
Sub BoşluklarıTemizle()
    Dim Hücre As Range
    Application.ScreenUpdating = False
    For Each Hücre In Range("A1:A" & [A65536].End(3).Row)
    Hücre.Value = Trim(Replace(Trim(Hücre.Value), Chr(160), ""))
    Next Hücre
    Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sayın Numan Şamil çok teşekkür ederim. Kodlar çok güzel çalıştı. Üstte verilen formül ve diğer fonksiyonları işyerimdeki dosyamda denedim. İşe yaramadı. Normal sıfırdan yeni dosyada oluyor. Sanırım bendeki dosyada sıkıntı var. Ancak sizin kodları az önce denedim. Çok güzel sonuç aldım. Formülün yapamadığını sağlıklı bir şekilde yaptı. Çok teşekkür ederim.

Kırp fonksiyonunu da kullanabilirsiniz. Yine biçimden dolayı olmuyorsa metni sütunlara dönüştür diyerek, sınırlandırılmıştan boşluk seçeneğini seçebilirsiniz.

Sayın lider22 dediğiniz gibi biçimden kaynaklanan bir problem olduğunu gördüm. Metni sütunlara dönüştür şeklinde de harika oldu. Çok teşekkür ederim.

Geri