• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içeriğine göre sıralama

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Professional Plus 2021 64 Bit Türkçe
Merhaba,
örnek dosyada olduğu gibi A-H arası sütunlardan oluşan bir veri setim var. Ben F-G-H sütunlarında yer alan "X" işaretine göre soldaki verileri sıralamak istiyorum.
yani FGH sütunlarının üçünde de X olanları, FGH'de ayrı ayrı x olanları, FG de x olanları, F-H'de x olanları ve GH'de x olanları alt alta sıralamak istiyorum.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
örnek dosyada olduğu gibi A-H arası sütunlardan oluşan bir veri setim var. Ben F-G-H sütunlarında yer alan "X" işaretine göre soldaki verileri sıralamak istiyorum.
yani FGH sütunlarının üçünde de X olanları, FGH'de ayrı ayrı x olanları, FG de x olanları, F-H'de x olanları ve GH'de x olanları alt alta sıralamak istiyorum.

yardımlarınız için teşekkür ederim.
I sütununa formül yazdım. Verileriniz fazla ise I sütunundaki formülü aşağıya çekiniz.
Veri tablonuzu seçip I sütununu küçükten büyüğe sırala derseniz istediğiniz gibi sıralama haline gelir
Screenshot_86.jpg

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim yazdığınız kod çalışıyor. Ancak verdiğiniz ekran görüntüsünde 18,22 ve 24 numaralı satırların ikisinde de aynı yerde X var. onlarında alt alta sıralanması gerekiyor. Belki ben eksik ifade etmişimdir yeniden söylemek istedim. aynı yerde x olanlar alt alta sıralancak yani. yardımcı olabilir misiniz ?

Kod:
=EĞER(VE(F2="X";G2<>"X";H2<>"X");1;EĞER(VE(F2<>"X";G2="X";H2<>"X");2;EĞER(VE(F2<>"X";G2<>"X";H2="X");3;EĞER(VE(F2="X";G2="X";H2="X");4;EĞER(VE(F2="X";G2="X";H2<>"X");5;EĞER(VE(F2="X";G2<>"X";H2="X");6;EĞER(VE(F2<>"X";G2="X";H2="X");7;EĞER(EĞERSAY(F2:H2;"X")=1;8;EĞER(EĞERSAY(F2:H2;"X")=0;9;10)))))))))
formülü ile sorunumu çözdüm. teşekkür ederim.

Geri