• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre İçeriğindeki Metni Macroda kullanmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 Excel. English.
Arkadaşlar Merhaba. Bir Macro kaydettim. Buna göre Aşağıda kodda"HAM Verileri" yazadan .csv uzantılı dosyadan veri import ediyorum.​
Ancak makroda yazılı olan bu "HAM Verileri" adlı dosyanın adı sürekli değişebiliyor. Ben de bu nedenle "F5" hücresindeki içeriği buraya tanımlamak istiyorum. Yani makroya "HAM Verileri" yazmak yerine elle yazmak yerine buraya "F5" hücresinin içeriğini almasını istiyorum. Böylece dosya adını makro üzerinden değiştirmeme gerek kalmadan doğrudan " F5" hücresinde "Ham Verileri" yazan içeriği değiştirdiğimde örneğin; "KAN Verileri" yazdığımda Makrodaki dosya adı da buna göre değişsin. Kısacası "F5"hücre içeriğini kullansın. Yardımı dokunabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
Kod:
ActiveSheet.Next.Select
    Range("A1").Select
    With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
        "TEXT;C:\Users\MACHA\Desktop\HAM Verileri.csv", Destination _
        :=Range("$A$1"))
        .Name = "HAM Verileri"
        .FieldNames = True
        .RowNumbers = False
        .FillAdjacentFormulas = False
        .PreserveFormatting = True
        .RefreshOnFileOpen = False
        .RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
        .SavePassword = False
        .SaveData = True
        .AdjustColumnWidth = True
        .RefreshPeriod = 0
        .TextFilePromptOnRefresh = False
        .TextFilePlatform = 65001
        .TextFileStartRow = 1
        .TextFileParseType = xlDelimited
        .TextFileTextQualifier = xlTextQualifierDoubleQuote
        .TextFileConsecutiveDelimiter = False
        .TextFileTabDelimiter = True
        .TextFileSemicolonDelimiter = False
        .TextFileCommaDelimiter = True
        .TextFileSpaceDelimiter = False
        .TextFileColumnDataTypes = Array(4, 1, 1, 1, 1, 9, 9)
        .TextFileTrailingMinusNumbers = True
        .Refresh BackgroundQuery:=False
    End With
    Range("A1").Select
End Sub

Buyurun.
C:\Users\MACHA\Desktop\" & range("F5").value
F5 hücresindeki dosya adı uzantısı ile (.csv) yazılmalıdır.
Yani F5 te HAM Verileri.csv olmalıdır.

Buyurun.
C:\Users\MACHA\Desktop\" & range("F5").value
F5 hücresindeki dosya adı uzantısı ile (.csv) yazılmalıdır.
Yani F5 te HAM Verileri.csv olmalıdır.
Sayın Orion çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. Başta iki yerde "HAM Verileri" yazdığını belirtmiştim. Hemen deneyeceğim sizin belirttiğiniz şekilde. Ancak gözden kaçan kod'un 6. satırında yazan .Name = "HAM Verileri" kısmındaki "HAM Verileri" için de "G18" hücre içeriğini nasıl tanımlayabilirim ? Tekrar teşekkürler.

G18 e HAM Verileri yazın.
Kod:
.Name = Range("G18").value

G18 e HAM Verileri yazın.
Kod:
.Name = Range("G18").value
Sayın Orion, Makroyu aynen dediğiniz gibi düzenledim. Hücrelere gerekli bilgileri de aynen dediğiniz gibi girdim. F8 ile adım adım kontrol ettiğimde makronun son satırlarında yer alan, .Refresh BackgroundQuery:=False adımında "Run-Time .Eror 1004" hatası veriyor.

O konuda bir şey diyemeyeceğim.:cool:

O konuda bir şey diyemeyeceğim.:cool:
Çok teşekkürler. Bu bilgiler başka yerlerde de yararlı olacaktır benim için. Sanırım az önce karşılaştığım hatanın nedenini de anladım ve çözüme kavuştu.İyi akşamlar dilerim.(y)

Çok teşekkürler. Bu bilgiler başka yerlerde de yararlı olacaktır benim için. Sanırım az önce karşılaştığım hatanın nedenini de anladım ve çözüme kavuştu.İyi akşamlar dilerim.(y)
Ne imiş?Söylerseniz konuyu takip edenlerde öğrenirler.:cool:

Ne imiş?Söylerseniz konuyu takip edenlerde öğrenirler.:cool:
Neden tam olarak bu mu bilmiyorum ama şöyle; Data/Connections bölümünden veri import etmek için bir makro kaydetmeye çalışmıştım ki bundan sonra bir buton ile tıkladığımda verileri import etsin diye. Ancak veriler bir kez import edildiğinde Makroda import edilen kaynak dosya "Connections" bölümüne kaydediliyor. Makroyu iknci kez yürüttüğünüzde bu kez Connections Bölmünde aynı kaynak daha önce yer aldığından bu sefer hata veriyor. Ben de bunu fark edince daha doğrusu problem bu mu deyince makroyu çalıştırmaktan önce "Connections" da yer alan daha önce aynı kaynak adlı dosyayı "Remove" ettim/ yani sildim. Sonra tekrar makroyu çalıştırdığımda Makro herhangi bir hata vermedi. İşte böyle :)) Tekrar teşekkürler Orion1 bey.

Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri