• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içeriği karşılaştırma yardım!

Excel Vers. ve Dili
2003, 2007
Değerli uzmanlar, forumda inceleme yaptım ama işin uzmanı olmadığım için tam cevabı bulamadım. Şimdi sorum şu. ekte bir excel tablosu var.

B sütünundaki her bir hücre içindeki değeri D sütunundaki her bir hücre içindeki değerle kıyaslıyorum. C sütunundaki düşeyara formülü ile tamamen eşit olan değerleri kıyaslayabiliyorum ve eşit olanlara kendi değerini yazdırıyorum. Ancak ayrıca şunu da yapmak istiyorum. Eğer D sütunundaki her bir hücre içindeki değer B sütunundaki hücre içindeki değeri içeriyorsa(tamamen eşit olması gerekmeyecek) yine eşit kabul etmesini istiyorum. Örnek vermek gerekirse D10'daki değer(İZMİR, KAYSERİ) aslında B8'deki değeri(İZMİR) içeriyor bu durumda C8'e B8'deki(İZMİR) değerin yazılmasını istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Değerli uzmanlar, forumda inceleme yaptım ama işin uzmanı olmadığım için tam cevabı bulamadım. Şimdi sorum şu. ekte bir excel tablosu var.

B sütünundaki her bir hücre içindeki değeri D sütunundaki her bir hücre içindeki değerle kıyaslıyorum. C sütunundaki düşeyara formülü ile tamamen eşit olan değerleri kıyaslayabiliyorum ve eşit olanlara kendi değerini yazdırıyorum. Ancak ayrıca şunu da yapmak istiyorum. Eğer D sütunundaki her bir hücre içindeki değer B sütunundaki hücre içindeki değeri içeriyorsa(tamamen eşit olması gerekmeyecek) yine eşit kabul etmesini istiyorum. Örnek vermek gerekirse D10'daki değer(İZMİR, KAYSERİ) aslında B8'deki değeri(İZMİR) içeriyor bu durumda C8'e B8'deki(İZMİR) değerin yazılmasını istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba
eki inceleyin istediğiniz böyle bir şey mi_?

Ekli dosyalar

bende office 2003 olduğu için dosyanı açamadım. ama yazdıkarından faydalanarak bir örnek yaptım. işini görür mü bilmiyorum.

Ekli dosyalar

ihsan hocam kusura bakmayın sayfa açık kalmış cevabınızı görmemiştim. saygısızlık olarak kabul etmeyin lütfen. saygılarımla...

olur mu ne kusuru
ben çok sevindim böyle bir şeye alternatif olması her zaman iyidir.
kendimizi geliştiririz lütfen böyle şeyler düşünmeyin.

Son düzenleme:
evet İhsan Beyin yazdığı formül işi çözdü. Hepinizin ellerinden öperim:)

est. büyüklüğe değil ilminize hürmeten.. Çok Teşekkür ederim.

Geri