• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre girişi olduğunda satırın rengini değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ataken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
,Muhasebe kaydı için para girişi yapıldığı zaman satırın rengini komple değiştirmek istiyorum. tek bir hücre içine giriş yapıldığı zaman renk tüm satır değişsin. Yardımlarınızı bekliyorum.

Koşullu biçimlendirmeden yapabilirsiniz. Yeni kural tanımlayın. İlgili hücreyi seçin ve şu formülü yazın =eğer(A1<>"")

Eğer yapamazsanız örnek bir dosya hazırlayıp gönderebilirim.

Yeni kural oluşturunca kural türünü ne seçmem gerek acaba biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan dedim ama hata verdi

Mesela A3 için yapacaksanız, formül ile biçimlendirmeyi seçtikten sonra aşağıdaki formülü yapıştırın;
=$A$3<>""
Bu formül ile hücre boş değilse yada boş olan hücreye veri girilirse biçimlendirme koşulunuz gerçekleşir.

teşekkürler bunu yaptım ama mesela A3 girildiğinde bütün A satırının komple rengini nasıl değiştiririm acaba

=$A1<>"" olarak formülü dğeiştirin.
A1 hücresini kopyalayın.
Hangi hücrelerde işlem yapılmasını istiyorsanız oraları seçip sağ tıklayın.
Özel yapıştır deyip biçimleri kısmını seçin.

çok teşekkür ederim gerçekten süper oldu peki bir satırı kural tanımladıktan sonra kopyalayıp diğer satırlarada aynı emri vermek için ne yapmam lazım kopyala yapmıyor çünkü

Düz formül ile tüm satırı renklendiremezsiniz. offset yada benzeri dinamik alan tanımlamak gerekirki bu uzun iş. Ancak isterseniz onu da yaparım.
Şimdi şöyle yapın;

1)Renklenecek hücreleri satır boyunca seçin.(Mesela A1 den G1'e kadar.)
2)Koşullu biçimlendirmeden formül alanına gelin.
3)Formül kısmına =$A$1<>"" yazın ve biçimlendirmenizi seçin.(renk vs.)

Şuan yaptığımız şey A1 hücresine yeni bir şey eklediğimizde A1-G1 arası tüm hücreleri biçimlendirmektir.

Geri