• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre eğer boşsa

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-Access 2000
Merhaba;
Eğer bir hücreye (A1) değer girilmeden başka bir hücreye (A2)geçilmeye çalışılıyorsa "A1'e değer girin uyarısı ekranda belirsin istiyorum. Bu mümkün müdür?

merhaba
bu konuyu makro-vba da arayın, örneği vardı.

boş hücre geçemezsin

Siteden almıştım.Umarım işinize yarar.

Evet çalışıyor ama nasıl yapıldığı lazım bana. İçinde makro filan hiç bişi yok kendi dosyama nasıl uygulayacağım ben bunu.

Bu işlemi veri girilecek hücreyi veya sütunu seçin veri menüsünden veri doğrulamaya girin ve tüm tanımlamayı ve uyarıları buradan yapabilirsiniz makroya falan gerek yok

Aşağıdaki kodu deneyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2]) Is Nothing Then Exit Sub
[A1].Select
If [A1] = "" Then MsgBox "A1 hücresini boş geçemezsiniz"
If Not [A1] = "" Then Target.Offset(1).Select
End Sub

boş geçmesin

bir üstteki hücreye veri girilmeden altındaki hücreye veri girilmesine izin vermemek diğer alternatifse şunu da uygulayabilirsiniz.
a2 hücresindeyken Validation yani doğrulama kırılımına girip burada formülü yazabilmek için Custom seçeneğine =IF(COUNTBLANK(A1)=1;0;1) yazılabilir.
a2 hücresine uyguladıktan sonra diğer a sütunundaki hücrelere de Özel Yapıştır yapıp buradan sadece Validation'u uygulayabilirsiniz.
A2 hücresine veri girilmek istendiğinde A1 boşsa uyarı verecektir.(Validation yaparken UYARIseçeneğinde istediğiniz Text'i-metni yazıp uyarıyı görmelerini sağlayabilirsiniz.

Geri