• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Doluysa Seçilen Kenarı Çizdirmek?

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Tr
Merhaba şöyle bir sorunum var, 3x3 hücreden oluşan bir alan düşünelim buradaki hücreler dolu ise sadece belirli kenarlara kenarlık çizsin istiyorum. yani örneğin A1 dolu ise A1 in sağ kenarı sadece çizilecek B2 dolu ise B2 nin sadece üst kenarı çizilecek gibi. Nasıl yapabilirim acaba?

Nasıl birşey yapacağınıza karar verin ve bir dosya ekleyin.

Merhaba şöyle bir sorunum var, 3x3 hücreden oluşan bir alan düşünelim buradaki hücreler dolu ise sadece belirli kenarlara kenarlık çizsin istiyorum. yani örneğin A1 dolu ise A1 in sağ kenarı sadece çizilecek B2 dolu ise B2 nin sadece üst kenarı çizilecek gibi. Nasıl yapabilirim acaba?
Merhaba,

Tam net olmadığı için, bir önerim olabilir sadece.

Biçim / Koşullu Biçim / Hücre değeri / Büyükse / 0
Biçim / Kenarlık'tan
istediğinz kenara uygulayın.

Yapmak istediğim şu; ekli dosyadaki gibi etiket basmak için hazırlanmış bi sayfam var. Her sayfa 48 adet etiket alıyor. Atıyorum bir önceki sefer 12 tane basmışım ve ilk 12 tane etiketi kullanmışım, şimdi 13. etiketten başlayarak basmak için ilk 12 etiketi ötelemem lazım. Bu durumda da hücre içeriği ve kenarları silmem lazım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Satırları gizlemek sorunumu çözmez sanırım. Misal her satırda 3 etiket var ben ilk 5 etiketi bir önceki işte kullanmışım. Yeni başlayacağım etiket 6. etiketten itibaren yazılmaya başlamalı, satır gizlersem 6. etiketin bulunduğu 2. etiket satırını nasıl kullanabilirim? Ayrıca etiketlerin konumu değişmiş olmaz mı?

Şöyle birşey yapılabilir; bir form oluşturulur, herbir etiket aralığı bir checkbox nesnesine bağlanır, seçili olanların yazı fontu ve kenarlık biçimleri korunur, diğerlerinin ise yazı formatı beyaza dönüştürülüp kenarlıkları kaldırılır.

koşullu biçimlendirmeyi deneyin ben ufak birşeyler yaptım, her barkod için bir sıra numarası verdim, basmak istediğiniz barkod için Q9 hücresine sayı girdiğinizde önceki barkodları gizliyor. barkodlar için verdiğim sıra numaralarını görmeniz için görünür yaptım, siz yazı renklendirmesini beyaz yaparsanız bu sıra numaraları gözükmez, ben iki barkod için biçimlendirme yaptım, size uyarsa gerisini siz tamamlayın dosya ektedir. kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. gezgin-49 fikrini benim projeme uyguladım ve olumlu sonuçlar aldım, tekrar teşekkürler.

Sayın netsynter işinize yaradığı için mutlu oldum, kolay gelsin

Geri