• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre değerine karşılık gelen adres

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,

Ben belli bir alandaki sayıların en büyüğünü bulmak istiyorum ve bunu mak formülü ile yapıyorum. Ama hemen yanındaki hücreye de adresini yazdırmak istiyorum. Ve atıyorum maksimum değer birden fazla ise sırasıyla bu hücreleri de yanyana yazdırmak istiyorum. Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

.

İngilizcesi:

Kod:
=ADDRESS(SUMPRODUCT((A1:D2=A5)*(ROW(A1:D2)));SUMPRODUCT((A1:D2=A5)*(COLUMN(A1:D2)));4)

Türkçesi:

Kod:
=ADRES(TOPLA.ÇARPIM((A1:D2=A5)*(SATIR(A1:D2)));TOPLA.ÇARPIM((A1:D2=A5)*(SÜTUN(A1:D2)));4)

.

Cevabınız için çok teşekkür ederim yalnız förmülü bana biraz açıklayabilir misiniz?

Cevabınız için çok teşekkür ederim yalnız förmülü bana biraz açıklayabilir misiniz?

.

Kod:
=ADDRESS(SUMPRODUCT((A1:D2=A5)*(ROW(A1:D2)));SUMPRODUCT((A1:D2=A5)*(COLUMN(A1:D2)));4)

Önce ADDRESS - ADRES fonksiyonu açıklamasına bakalım:

ADDRESS - ADRES

Verilen belirli satır ve sütun sayıları ile bir hücre adresini metin olarak oluşturur.

Sözdizimi:
ADRES(satır_sayısı; sütun_sayısı; mutlak_sayı; a1; tablo_metni)

ADDRESS(row_num,column_num,abs_num,a1,sheet_text)

Satır_sayısı hücre başvurusunda kullanılacak satır sayısıdır.
Sütun_sayısı hücre başvurusunda kullanılacak sütun sayısıdır.
Mutlak_sayı sonuç olarak verilecek başvurunun türünü belirler.
Mutlak_sayı Bu başvuru türünü verir
1 veya belirtilmemiş Mutlak
2 Mutlak satır; göreceli sütun
3 Göreceli satır; mutlak sütun
4 Göreceli

Tablomuzda bulmak istediğimiz değerin satır numarasını bulmak için

Kod:
(A1:D2=A5)
tablodaki çakışan değeri
Kod:
(ROW(A1:D2)
şeklinde oluşturduğumuz 1\2 dizisinde hangi satıra denk geldiğini;

Kod:
=SUMPRODUCT((A1:D2=A5)*(ROW(A1:D2)))
formülünden 1 olarak saptanır. Yani değerimiz birinci satırda.

Şimdi bize bir de sütun numarası gerekir. Bunu da aynı manıkla;

Kod:
=SUMPRODUCT((A1:D2=A5)*(COLUMN(A1:D2)))
formülü ile 4 olarak elde edilir.

Şimdi bu 1 ve 4'ü adres fonksiyonunda kullanırsak sonucu elde edebiliriz.

=ADDRESS(1;4;4) Bu da bize D1 hücresini verir.

Veya

Tek formülle yazarsak;

Kod:
şeklini alır.

.

bu formülü farklı bir şekilde değiştirmemiz mümkün mü?

elimde bir tablo var maksimum olan değerin karşılığındaki değeri bulmak yani

ekteki örnekte olduğu gibi maksimum M3 değerine karşılık gelen V2 değerini bulmam gerekiyor.

Dosya ekleyemedim nasıl ekleniyor dosya?

Son düzenleme:
bu formülü farklı bir şekilde değiştirmemiz mümkün mü?

elimde bir tablo var maksimum olan değerin karşılığındaki değeri bulmak yani

Ekli dosyalar

Burada Maxmutlak M3 değerine karşılık gelen P ve maximum P'ye karşılık gelen M2 değerini arıyorum

nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

.

Örneğin 62,9301 hangi satıra ait ve hangi satıra ait değeri bulmak istiyorsunuz? Bunu Sormuştum.

.

Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için

P değeri -624.073 bu değeri otomatik bulmam gerekiyor. Yalnız ben bunu statik hesaplarda kullandığım için - ya da + m değeri sadece yön ifade ediyor. Bu nedenle Maksimum Mutlak M3 değerine karşılık gelen P değeri benim için önemli

.

İşte, hangi satıra ait bu -624.073.

E11, E12, E13' mü? Önemli değil mi?

.

ha yok önemli değil o değeri sonra başka sayfadan çağıracağım örneğin k4 değerine yazdırsam iyi olur

.

O zaman:

Kod:
=INDEX(E5:I38;MATCH(MAX(ABS(I5:I38));I5:I38;0);1)

Kod:
=İNDİS(E5:I38;KAÇINCI(MAK(MUTLAK(I5:I38));I5:I38;0);1)

Dizi formülüdür.

.

Kod'a yeni veri girdiğimde hata veriyor özellikle - olarak daha büyük bir değer aldığında hatalı çıkıyor sanırım mutlak'ta bir sorun var tekrar ilgilenebilir misiniz?

Çünkü ben bu değerleri sürekli olarak bir programdan alıyorum ve değişken çıkabiliyor satır sayısı da bazen 12000 dolaylarında oluyor tek tek seçmek çok uğraştırıcı.

Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod'a yeni veri girdiğimde hata veriyor özellikle - olarak daha büyük bir değer aldığında hatalı çıkıyor sanırım mutlak'ta bir sorun var tekrar ilgilenebilir misiniz?

Çünkü ben bu değerleri sürekli olarak bir programdan alıyorum ve değişken çıkabiliyor satır sayısı da bazen 12000 dolaylarında oluyor tek tek seçmek çok uğraştırıcı.

Teşekkür ederim

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

bu formülde verileri büyükten küçüğe küçükten büyüğe sıraladığımda değer de değişiyor değişmemesi gerekiyor benim için

düzeltebilir misiniz?

Geri