• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre değeri 0 (sıfır) ise; hücrenin dolgu rengi=yazının rengi koşullu biçimlendirmesi hk.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
merhaba;
satırlardaki formülün değeri 0 sıfır ise 0 sıfır siyah olarak değilde o hücrenin rengini alsın. yani
F10 satırında hücre biçimindeki renk(beyaz, daha koyu %15)=F10 hücresinin yazı tipini rengi(beyaz, daha koyu %15) olsun,
F11 satırında hücre biçimindeki renk(beyaz)=F11 hücresinin yazı tipini rengi(beyaz) olsun,
bu biçimler aşağıdaki gibi istediğimiz kadar seçtiğimiz satır ve sütunları kapsasın
böylece sıfır lar gözükmesin.
F,G,M,N,T,U gibi belirlediğimiz sütünları kapsasın.

Bu şekilde deneyin.Sıfırların gözükmemesi için.
Biçimlendirilecek alanı seçin.
Hücrebiçimlendirmeyi açın.Oradanda isteğe uyarlanmışı seçin.
Ve bara aşağıdaki biçimlendirmeyi yazın.
#.##0;-#.##0;;

Bu şekilde deneyin.Sıfırların gözükmemesi için.
Biçimlendirilecek alanı seçin.
Hücrebiçimlendirmeyi açın.Oradanda isteğe uyarlanmışı seçin.
Ve bara aşağıdaki biçimlendirmeyi yazın.
#.##0;-#.##0;;
çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım, sıfırlar gözükmedi, ancak hücre değeri 1,50 olan sayı 2 olarak gözüküyor.
1,50 olarak nasıl gözükmesini sağlayabiliriz.

çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım, sıfırlar gözükmedi, ancak hücre değeri 1,50 olan sayı 2 olarak gözüküyor.
Buyurun.:cool:
#.##0,00;-#.##0,00;;

tamamdır, ##.##0,00;-#.##0,00;; yapınca oldu. yol gösterdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler, Allah razı olsun, hayırlı akşamlar.

Estafurullah.
İsterseniz pozitif değerleri ve negatif değerlerinide değişik renklerde yapabiliriz.Koşullu biçimlendirme yapmadan.:cool:

İyi akşamlar.:cool:

Geri