• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Birleştirme.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
Hücre Birleştirme Kullanarak, Birleştirilen Hücre İçerisindeki Metnin Bazı Bölümlerini Kalın ve İtalik Gösterebilir miyiz?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formülle yaptığınız birleştirme işleminde fiziksel biçimlendirme yapamazsınız. Makro ile birleştirme yaparsanız makronun içine yapılacak ek kodlama ile istediğiniz yapılabilir.

Sayın Korhan Ayhan

Macro kodu da işimizi görür. Ekleyebilir misiniz? Elimizdeki şablonlara uyarlamak istiyorum. İlginize teşekkürler.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub BİRLEŞTİR()
    Dim Bul

Range("B4") = Range("L4") & " " & Range("L5") & " " & Range("L6") & " " & Range("L7")
    Bul = InStr(1, Range("B4"), "#SAYI/0!")

Range("B4").Characters(Start:=Bul, Length:=8).Font.FontStyle = "Kalın İtalik"
End Sub

Sayın Korhan Ayhan

Macro içerisindeki kelimelerden ziyade sadece hücre olarak örneğin 2 hücreyi veya 3 hücreyi kalın italik yapabilirmiyiz. Çünkü indis ile gelecek hücrelerdeki kelime uzunlukları farklı, yalnız metni kararacak hücreler 2 veya 3 adettir. Kod üzerinde değişiklik yapabilir miyiz? Teşekkürler.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub BİRLEŞTİR()
    Dim Ilk, Son

Range("B4") = Range("L4") & " " & Range("L5") & " " & Range("L6") & " " & Range("L7")
    Ilk = InStr(1, Range("B4"), Range("L5") & " " & Range("L6"))
    Son = Len(Range("L5") & " " & Range("L6"))

Range("B4").Characters(Start:=Ilk, Length:=Son).Font.FontStyle = "Kalın İtalik"
End Sub

Sayın Korhan Ayhan

İlginiz İçin Teşekkürler. 2010 Ofis Kullanıyorum. Kodu Çalışma Sayfasına Attım. Acaba Neden İşlem Yapmamış Olabilir? Ben Yanlış Sayfaya mı Ekledim? Macro bir butona değil de çalışma sayfasında kullanmak istiyorum. Veriyi indis ile sayfaya düşürünce birleştir hücresindeki kodun çalışmasını istiyorum.

Merhaba,

Önerdiğim kodları boş bir modüle ekleyin. Çalıştırmak istediğiniz sayfayı açıp makroyu çalıştırın.

Sayın Korhan Ayhan

Kodu her defasında çalıştırma ek bir iş olacak zaman oluyor 50 sayfa 100 sayfa evrak çıktı alıyorum. sadece numara değiştirip yazdır komutu veriyorum. Ayrıca bir de macro çalıştırmak gerekecek. Acaba çalışma sayfasında çalışacak bir kod yazılabilir mi? Devamlı macroyu çalıştırabilir miyiz?

Arkadaşlar Konuyu Çözemedim

Arkadaşlar Konuyu Çözemedim. Konu Hakkında Farklı Bir Çözüm Bulabilir miyiz?

Ardaşlara Teşekkürler

Kod işlem yapıyor acaba ben veri sayfasına bilgileri indis yolu ile çağırınca kendisi direk olarak değişse macro devamlı çalışır şekile nasıl getirebiliriz? Diğer türlü bu kodu her defasında çalıştırmak gerekiyor.

Geri