• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre birleştirme sorunu.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mirmika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
iki sütunumuz olduğunu varsayalım.

birinde isimler, diğerinde aldıkları kitaplar

aynı kişi birden çok kitap almışsa bunlar alt alta satır satır yazılmış

ör:
mehmet....... eskici
mehmet....... çalıkuşu
mehmet....... yaban
ahmet........ falaka
hasan........ suç ve ceza

bu sütunlardaki aynı kişinin kitaplarının tek hücrede birleşmesini istiyorum

yani
mehmet..... eskici,çalıkuşu,yaban
ahmet....... falaka
hasan...... suç ve ceza

bunu nasıl yapabilirim.

dosyayı ekledim. listemin şimdiki hali ve olmasını istediğim hali diye belirttim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Yazılan kodları denemek için örnek dosya olması daha doğru olur.

Hızlı yanıt almanız açısından.

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

çok sağolun.
tam aradığım şey.

elleriniz dert görmesin.

Hücre Birrleştirm ---Farklı Form---

Sayın Muygun,

mirmika için geliştirdiğiniz çözüm gayet güzel ve pratik olmuş. Ellerinize sağlık. Aynı formülleri ben de ekteki tablom için kullanmaya çalıştım ama deneyim ve bilgi eksikliğimizden olsa gerek beceremedim.

Ekteki dosyamı incelerseniz, Stokdetaylı olan sheetten, Stok bilgileri ile miktar bilgileri örnek sheetindeki gibi yanyana virgülle yazılacak, miktarlar da yanyana virgülle yazılacak. Tutar ve diğer kdv vs bilgileri toplanarak yazılacak, diğer vergi daire no vs vs gibi bilgiler de satır olarak aynen yan sheete örnekte olduğu gibi gelmesi sağlanacak.

İnanın çok zaman kaybettim ve hala yapamadım diye sizden aynı konuda yardım istiyorum. örneğinizden esinlenip, şablon olarak kullanıp çözmeyi de becermeedim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Sayın Muygun,

mirmika için geliştirdiğiniz çözüm gayet güzel ve pratik olmuş. Ellerinize sağlık. Aynı formülleri ben de ekteki tablom için kullanmaya çalıştım ama deneyim ve bilgi eksikliğimizden olsa gerek beceremedim.

Ekteki dosyamı incelerseniz, Stokdetaylı olan sheetten, Stok bilgileri ile miktar bilgileri örnek sheetindeki gibi yanyana virgülle yazılacak, miktarlar da yanyana virgülle yazılacak. Tutar ve diğer kdv vs bilgileri toplanarak yazılacak, diğer vergi daire no vs vs gibi bilgiler de satır olarak aynen yan sheete örnekte olduğu gibi gelmesi sağlanacak.

İnanın çok zaman kaybettim ve hala yapamadım diye sizden aynı konuda yardım istiyorum. örneğinizden esinlenip, şablon olarak kullanıp çözmeyi de becermeedim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun,

F stünuna getiridğimiz CİNSİ bilgisi tamam fakat miktarı bilgisini toplamak yerine cinlerine göre miktarları yine virgül ile ayırarak yanyana yazmak gerekiyor. Sadece tutarı ve kdv alanlarını toplatacağız.

Biraz emeksiz bilgi ister gibi oldu ama yine benim bu dizayn ile uğraşmam gerçekten çok zaman alacak.

yardımlarınız için şimidden teşekkür ederim

Sayın muygun,

Ellerinize sağlık. Uzuuun zamanıma mal olan bu durumdan kurtardığınız için....

Son olarak eğer vakit ayırabilirseniz, Alış Fatura Numarasını elle girmemiz gereken stuna, verilerin bulunduğu sheetteki (tekrar edenler dahil) fatura numaralarının tekrar etseler bile sadece 1 tanesini nasıl yazdırabilirim. Yani örnekte 156 kayıt var fakat bu binlerce olabiliyor...

Eğer mümkünse tabi... Aksi halde farklı bir sheet daha kullanarak ben kendim yinelenenleri kaldırarak tekrar etmeyen ft numaraları elde edip sorunu iki aşamalı çözebilirim.

Yardımızın için yeniden çok teşekkür ederim.

Merhaba;
8 nolu mesaj ekini indirip tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Geri