• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre biçimlendirmeyi makro ile yapmak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nui-gs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar,
Bir excel tablosunda komple bir sayfa yapıştırıldığında herhangi bir sütundaki hücrelerin biçimini sadece değerler olacak şekilde çevirmek mümkün müdür ?

ve makro ile yenile butonu nasıl oluşturabilirim ???

bu iki işlem tek butona da atanabilir ?

forumda araştırdım ama bulamadım..

hatta fonsiyonlar bölümünde değişik yardım istemiştim..

Sn. nui-gs...

Lütfen sorunuzu örnek bir dosya ile belirtin.

ekteki excel tablosunda;
Tüketim Tablosu ve Özet tablo sayfaları, grupsuz envanter sayfasından veri almaktadır.
her ay sayım sonrası grupsuz envanter sayfasını silip yeni envanteri muhasebe prog.da excele atıp kopyala yapıştır yapıyorum.

sorularım ise,
1- grupsuz envanter sayfasına yeni verileri yapıştırmak için sildiğimde Tüketim tablosu sayfasındaki formüller hata veriyordu.
eğer ilk satırı silmeden( maladı, malkodu,birim, vs olan satırı ) verileri silip yenisini yapıştırırsam formüller hata vermiyor..
silmeden de yapamıyorum çünkü özet tablo sayfasında veri yenile dediğimde bazen eski ve yeni karışıklıklar olabiliyor.

buna bi çözüm var mıdır ? değilse yine bu şekilde ilk satırı silmeden devam edeceğim ;)

2- grupsuz envantere yeni envanteri muh.prog.excelden aldığım için, hücre biçimi uyumsuzluğundan dolayı Tüketim Tablosu sayfamda formüller işlem yapamıyor. ben grupsuz envanter de bir hücre 0 yazıp kopyalıyorum ve özel yapıştır da topla işlemi ile malkodu sütununu değerlere dönüştürüyorum...

işte bu işlemi makro ile yapmak istiyorum..
ben yeni envanteri yapıştırdığımda malkodu sütünundaki hücreleri otomatik değerlere dönüştürebileyim ki diğer sayfada formüller işlesin...

3- tüketim tablosu sayfam da sıfır olan yada boş olan satırları gizlemek için buton atadım. aynı şekilde verileri yenilemesi içinde buton atamak istiyorum yada özet tabloda sayfasındaki gibi sağ tıkladığımda verileri yenile çıksın...

ben bunu ne olur ne olmaz diye işlem bittikten sonra manuel yapıyorum çünkü...

Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
efeksk bi fikrin yok mu ???

Geri