• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre biçimlendirme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003
userform üzerinden kaydettiğim hücrelerin biçimlendirme sorunu oluyor yardımcı olurmusunuz...

Ekli dosyalar

merhaba userform normalde metin şeklinde kayıt yaptığı için istediğiniz tarihleri veya rakamlar istediğimiz şekilde atmıyor. userformun kod bölümündeki şu kodu değiştirseniz istediğiniz şekilde işlem yapacaktır.
Kod:
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1.Value = Format(Date, "dd.mmmm.yyyy")
End Sub
yada
Kod:
TextBox1.Value = Format(Date, "mmmm.yyyy")
End Sub
şekilde deneyiniz

zaten kod bölümünde verdiğiniz kodlar var.benim sorunum hücre biçimlendirmede...
hücreye kaydettiğimiz tarihin formatını değiştiremiyorum.ancak hücreye çift tıklayıp çıktıktan sonra biçimleniyor.

bi türlü çözemedim,hesaplama yaparken eksik sayıyor.girilen değerler tarih olarak görünmediği için galiba...

merhaba arkadaşım düm senin soruna bir cevap yazmıştım gene yazayım userform rakamları metin olarak kabul ettiği için sizin istediğiniz şekilde işlem yapmaz userform'daki formatları değiştirmelisiniz.

benim anlatmak istediğim userformdan kaydettiğim doğum tarihleri üzerinden yaş hesaplaması yapıyoruz.tarihleri hücrelere elle girersek program sayısor.userfomdan girersek onları saymıyor,yani tarih olarak görmüyor.çözümü yokmudur.dedeğiniz gibi metin olarak görüyor.

TextBox1.Value = Format(textbox1, "dd.mm.yyyy")
End Sub

yapsam dahi görüntüde tarih sayarken metin olarak algılıyor...saygılar

Geri