Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hücre biçimini özellikle rengini kopyalamaya karşı nasıl koruyabilirim.
Yani diğer hücreden aldığım rakam kopyalansın ancak hücre biçimini değiştirmesin.
Bu mümkün mü?
Yapıştır dedikten sonra yapıştırma işleminin yapıldığı hücrenin sağ alt köşesinde bir simge belirecektir. O simgeye tıkladığınızda açılan menüden "Hedef Biçimlendirmesiyle Eşleştir"e tıklarsanız hücrenin biçim özellikleri korunur.
Benzer bir problemi bende yaşıyorum. Bir excel dosyasını birçok kişiye gönderiyorum. herkes kendisi ile ilgili bölümü doldurduktan sonra dosya bana geri geliyor. Herkes kafasına göre fontta ve biçimde veri girişi yaptığı için ben hepsini tek tek düzeltmek zorunda kalıyorum.
Dışardan hücreye veri girildiği zaman, otomatik olarak sayfa kendi biçimi koruyacak ve girilen veri otomatik olarak düzelecek. Bu mümkün müdür?
teknadir cevap için teşekkür ederim ancak frksdf in dediği gibi yapılabilir mi?
Özellikle kopyala yapıştırı benim gibi ctrl+c / ctrl+v olarak klavyeden yapan birisi için her seferinde hedefi farklı yapıştır+biçimi koru kombinasyonuna girmek çok vakit kaybı oluyor. Bu işi tek seferde bütün hücrelerin biçim özelliklerini kilitleyerek yapmak mümkün değil mi?
Tşkr..
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.