• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Biçimi

Excel Vers. ve Dili
excel
Merhaba;

Ekte yer alan örnek tabloda,

isimlistesi sekmesinde yer alan veriler personel isim ve soyismini içermektedir.
iş durumu sekmesinde ise personelin iş tamamlama durumları yer almaktadır.

Sonuç sekmesinde herkesin kaç iş tamamlayıp tamamlamadığını hesaplamak istiyorum bunun için eğerçoksay ile formül yazdım.

Herşey çalışırken soyadı "Doğru" olan personellerde formülden veri elde edemediğimi gördüm.
Hücre biçimlendirme ile uğraştım çözemedim. Hücre içerisine girip enter yaptığımda hesaplama yapıyor ama iş durumu sekmesinde normalde 10bin satırın üzerinde veri oluyor tüm doğru soyadları için bu işlemi yapmam imkansız.

Desteğinizi talep ederim.

Ekli dosyalar

Dosyanızda herhangibir sorun gözükmüyor.
Formülünüzü C2 hücresine:
Kod:
=EĞERÇOKSAY('iş durumu'!$A$2:$A$20000;sonuç!$A2;'iş durumu'!$B$2:$B$20000;sonuç!$B2;'iş durumu'!$C$2:$C$20000;sonuç!C$1)

şeklinde uygulayın ve sağa, aşağıya doğru kopyalayın.

Deneyin, sorun devam ediyorsa, excel seçeneklerinizden Formül hesaplamalarının OTOMATİK olup olmadığını da kontrol edin.

Merhaba
Sayın Turist EĞERÇOKSAY değil de ÇOKEĞERSAY olacak sanırım!

Dosyanızda DOĞRU yazanların sonuö üretmemesi normal.
isimlistesi sayfasında yazan DOĞRU'lar sanki formül sonucunda oluşan doğru gibi ama işdurumu sayfasında yazanlar ise kopya/yapıştır ile alınmış gibi.

Şöyle yapın, iş durumu sayfasında bulunan DOĞRU'ları F2+Enter yapın sonuç üretecektir.

--

Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim.

Merhaba Sayın Turist;

vermiş olduğunuz formülü denetim ancak sonuç değişmedi Formül hesaplamalarının OTOMATİK olduğunu da kontrol ettim.

Merhaba Sayın Mahir Çümen;

Paylaştığını üzere iş durumu sayfasında bulunan DOĞRU'ları F2+Enter yapın sonuç üretmektedir.
Ancak tüm doğru hücrelerine tek tek girip bu işlemi yapma şansım olmadığından bu işlemi tek seferde yapabileceği bir uygulama yada farklı bir çözüm öneriniz var mıdır?

Kullandığım Excel sürümü İngilizce olduğu için "DOĞRU" soyadının formülde etkisini farkededim.
Ekli dosyayı inceleyiniz.İş durumu sayfanıza eklenen yardımcı bir sütunla istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler..

Geri