• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre biçimi tarih olan hücreler için ay'a göre sayma

ahmetmis

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Hücre biçimi (7 Aralık 2016, 1 Mayıs 2015, 3 Mart 1982) şeklinde tarih olan yüzlerce satır içerisinden Aralık ayı olanları saydırmak istiyorum.

=EĞERSAY(Talepler!E7:E5000;"*Aralık*") formülü ile Talepler sekmesinden, E sütününde yer alan tarihler içerisinden Aralık olanları saydırmak istedim ama sonuç 0 verdi. Sütünün birisine el ile Aralık yazarsam sonuç 1 çıkıyor.

Teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

-- B15 hücresindeki Aralık gibi, aralarda metin olacaksa birinci formülü,
-- alanda sadece tarihler olacaksa ikinci formülü
kullanabilirsiniz. 12 sayısı ARALIK ayını gösteriyor.
Kod:
=TOPLA(EĞER(ESAYIYSA([B][COLOR="Blue"]Talepler![/COLOR][/B]B2:B73);EĞER(AY([B][COLOR="Blue"]Talepler![/COLOR][/B]B2:B73)=[B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B];1)))
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulanmalıdır.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden[/B] [B][COLOR="red"]{[/COLOR][/B]...[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B]  gibi köşeyi parankez içine alınır.[/COLOR][/FONT]
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY([B][COLOR="blue"]Talepler![/COLOR][/B]B2:B73)=[B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B])*1)

çok teşekkür ederim ama
aynı sekmede 2. formülü kullandığım zaman hesaplıyor ama farklı bir sekmede
=TOPLA.ÇARPIM("Talepler!(AY(B2:B73)=6)*1")
bu şekilde kullanınca hata veriyor

çok teşekkür ederim ama

çok teşekkür ederim ama

Önceki cevabımı güncelledim, sayfayı yenileyerek kontrol edin.
Sayfa adını yanlış yere eklemişsiniz ve olmaması gereken ÇİFT TIRNAK kullanmışsınız.
.

dünkü dosyaya birkaç bişey ekleyince içinden çıkamadım. arama kriterini birbirine bağımlı olarak 2 aramaya dönüştürdüm. Mesela aylardan Ocak ayını seçince Ocak ayında yapılan 4 ayrı seçeneğin kaçar tane yapıldığı sayısını getirecek.

12 tane ay'ı sıralı yazdım birde listeden hangi ayı seçince ona göre hesaplama yapılır mı? örneğin altında var.

Örnekte daha iyi anlaşılacak sanırım.

Ekli dosyalar

Merhaba.

C3 hücresine uyguladıktan sonra sağa ve aşağı kopyalayın.
.
Kod:
[COLOR="Red"]=TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](([COLOR="red"]AY([/COLOR]Talepler!$B$2:$B$70)=[COLOR="red"]SATIR()-2[/COLOR])*(Talepler!$C$2:$C$70=C$2))
B3 hücresindeki formülü de aşağıdakiyle değiştirin ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((AY(Talepler!$B$2:$B$70)=[COLOR="red"]SATIR()-2[/COLOR])*1)
Alt taraftaki kısım için ise aynı formülleri; formüllerdeki SATIR-2 kısımlarını aşağıdakiyle değiştirerek sonuç alırsınız.
Kod:
[B]KAÇINCI($A17;$A$3:$A$14;0)[/B]

Bir sorun ile daha karşılaştım. Biz B2:B70 arası dolu hücreleri hesaplattık. hücreleri dolduracağım için Ay'ların olduğu hücrelerin formülünü B2:B1500 yaptım boş olan hücrelerin hepsini Ocak olarak hesapladı. yani 5 tane ocak varken birden 1400 ocak oldu.

Geri