• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre Başvurusuna Göre Tarih Getirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERRİC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ERRİC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2009
Selamlar,
ekteki puantaj tablomda "C7" hücresine elle Ay ismi yazdığımda; Birleştirilmiş örnek "A5" hücresindeki gibi, yine "J4" Hücresine (Örnek:01/09/2016-30/09/2016)şeklinde; Yine "Q8" hücresine aynı şekilde; "AF19" Hücresine ise ayın ilk günü 01/09/2016 şeklinde, "AF20" Hücresine ise ayın son günü 30/09/2016 şeklinde yazdırabilir miyiz, Ayrıca "G14" ile "AK14" Hücreleri arasındaki 1-31 arası ayın günlerini temsil eden hücrelere eğer o gün Hafta Tatili günü ise, o güne denk gelen hücrelere "P", eğer o gün Resmi Tatili günü ise, o güne denk gelen hücrelere "RT", Diğer günler için ise "X" harfini (Mesai günlerini gün olarak kullandıklarım için Örn Gün:"X")ve/veya sayı yazdırabilirmiyiz (Mesai saati kullandıklarım için Örn Saat:2,5, Mesai saatleri değişken olduğu için boş da kalabilir mümkün değil ise) yazdırabilir miyiz;
İlginiz için Teşekkürler

Ekli dosyalar

Sayın Üstadlar, Değerli forum ailesi bu konuda yardım edebilir misiniz anlatamadığım bir yer varsa tekrar ifade etmeye çalışayım. Dönmenizi Bekliyorum.
Saygılar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Ekli dosyalar

Sayın Sakman Günaydın çok teşekkur ederim elinize emeğinize sağlık tam istediğim gibi olmuş; Bir şey daha istesem uygun oldugunuzda bakarsanız sevinirim;
*6.Satırı örnek olsun diye yazmıştım bu arada.
bu çalışma Aylık/Günlük Puantajlarımda kullanayım bir de aynısını Aylık/Saatlik Puantaj çalışması gibi bir şey yapsak mümkünmü: çalışmanıza bakarak "AM15" Hücresine =TOPLA(EĞER(ESAYIYSA(H15:AL15);H15:AL15;" ")) formülünü yazdım fakat "H15:AL15" Veri doğrulama olduğu için sanırım sayıları toplamıyor; yani özetle aynı çalışma kitabını saatlik olarak farklı kaydetip kullanmam münkünmü; yine tarihler vs hepsi aynı mantıkla gelecek sadece R VE RT harici günlere sayı değerleri gireceğim yine "AM" Sütunun da toplam alacak
umarım açıklayabildim
Saygılar

selam,
burada şunu sormak istiyorum. Zaten o nedenle de sadec P ve RT ler yazdırıldı. Yoksa makro içerisindeki formüle x eklemesi yapılıp x ler de otomatik yazdırılabilirdi...
Saatler yazıldığında, topla formülü kullanılarak TOPLAM alabilirsiniz. Veri doğrulama var evet.. Ama veri de girebilirsiniz. Yani açılır listede olmayan , örneğin saatleri yazabilirsiniz. Şimdi soru : sadece saatler mi yazılacak... x ler de yazılacak mı?....Değerlendirilmeye alınmamış İzin - Evlenme, Doğum , Ölüm izinleri nasıl yazılacak. Hesaplamada bunlar nasıl değerlendirilecek. Bunlar netleştirilirse Toplam formülleri ona göre revize edilebilinir.. Örneğin 3,5 saat izin kullandı. Nereye nasıl 3,5 saat izin girilecek ve değerlendirilmesi nasıl olacak... Ya da kriterler içerisinde olmayan Fazla Mesailer gibi...
Kolay gelsin..Hayırlı işler..

Evet Sayın Sakman çok doğru manuel "x" ve sayı girilebiliyor ama toplam aldıramadım x ler haricinde sayı yazdığım da; saatlik İzin 2 yıldır yok günlük izin alıyorlar yada saatleri toplayıp güne tamamlıyoruz; bunları o güne "İ" Yazıp ; "Dİ,Öİ,Mİ,"' leri ise yine gün bazında yazıyoruz; onları manuel yazarız çok uğraştırmaz diye yazmamıştım foruma kimsenin fazla vaktini almayalım diye; bir de çok nadir izin oluyor; Fazla mesaisiz topla formülünü yapabilir miyiz acaba; aynı tabloda hem x li kullanım hemde saatli kullanım olurmu bilemiyorum ama ayrı da kullanabilirim saat ve x leri belirttiğiniz gib elle girebilirim
Size de Hayırlı İşler bu arada

selam,
problem yok şu halde... Hem x olacak , hem sayı... Bunların toplamı nasıl olacak... X kaça tekabül eder. Yani Normal çalışma süresi 8 saat diyelim. 10 adet x olsun. Sayıların toplamı da 27,5 olsun... Bu tek hücreye nasıl yazılacak... 8 * 10 + 27,5 = 107,5 şeklinde mi....
Eğer öyleyse, formül zaten x leri sayıyordu. AM15 hücresindeki formül
=EĞER($D15="";"";TOPLA.ÇARPIM(($H$12:$AL$13<>"")*($H15:$AL15="X")))
x leri sayıyor. Şimdi buna toplam saat ve x in Norm. çalışma süresi çarpanını ekleyelim.
AM15 hücresine
=EĞER($D15="";"";TOPLA.ÇARPIM(($H$12:$AL$13<>"")*($H15:$AL15="X"))*8+TOPLA(KAYDIR($H15;;;1;SERİAY($H$12;0)-$H$12+1)))

formülünü yazın aşağıya doğru kopyalayın.
Burada *8 (kırmızı koyu yazılan Normal Çalışma Süresidir...
Satırlara x ve sayı yazarak deneyin...

Sayın Sakman mükemmel oldu ellerinize sağlık; umarım diğer arkadaşlarda kullanır; allah razı olsun

Selamlar

Geri