• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre başvuruları?

Excel Vers. ve Dili
2010
Kitaplardan okumama rağmen, o kadar araştırmama rağmen bu hücre başvurularında anlayamadığım noktalar var. Konuyu daha iyi öğrenebilmek için ekteki örneği hazırladım. İlgilenirseniz sevinirim.

1- A sütunundaki 2.dolu hücrenin bulunduğu satırı (5.satır) kopyala ve aynı kolondaki son dolu hücrenin (A22) altındaki boş satıra (23.satır) yapıştır.

2- A2 hücresini kopyala ve aynı kolondaki son dolu hücrenin (A23) 3 satır üstündeki hücreye (A20) "kopyalanan hücreleri ekle/hücreleri aşağı sürükle" seçeneği ile yapıştır.

3- Aktif hücrenin bulunduğu satıra (20.satır) 3 boş satır ekle.

4- A sütunundaki son dolu satırın (27.satır) bir üstündeki satıra (26.satır) 2 boş satır ekle.

5- C sütunundaki son dolu hücrede (C19) C kolonundaki hücreler için toplam aldır. Hücreyi sarıya boya, yazı rengini mavi yap, fontunu koyu, kenarlık yap.

6- E sütunundaki son dolu hücrenin (E19) 2 satır altındaki hücreye (E21) e kolonundaki hücreler için toplam aldır. Hücreyi sarıya boya, yazı rengini mavi , fontunu koyu, kenarlık yap.

7- H,I,J sütunlarındaki son dolu hücrenin altındaki boşluğa (H19,I19,J19) bu sütunlar için toplam aldır. (ayrı ayrı aldırma!), fontunu koyu yap.

8- A sütunundaki 3. Dolu hücrenin bir üstündeki satıra kadar olan tüm satırları (1-7 arası) sil.

Makro bittikten sonra Sayfa 1, Sayfa 2'deki hali alacak.

Ekli dosyalar

Bu istediklerinizi önce işlem sırasını iyice planlayıp -ki bunu yapmışsınız- makro kaydet yöntemi ile istediğiniz kodları elde edebilirsiniz. Böylece daha çok bilgi elde etmiş olursunuz.

Makro kaydet seçeneği ile örneğin 1. soruyu yapmaya çalıştığımda aşağıdaki şekilde bir makro oluşturuyorum. Görüldüğü gibi 2.dolu hücre örneğimde 5. satıra tekabül ettiği için "Rows("5:5").Select" yazılmış. Ya bir başka dosyada 7.satıra denk gelmiş olsaydı? Son dolu hücrenin bir altındaki satır örneğimde 23. satıra tekabül etmiş ve "Rows("23:23").Select." Ya bir başka dosyada son dolu hücrenin bir altındaki satır 24.satıra denk gelmiş olsaydı? O zaman ben bu makroyu bir başka dosya için kullanamıyor olacaktım. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.

Sub Makro1()
Range("A1").Select
Selection.End(xlDown).Select
Selection.End(xlDown).Select
Rows("5:5").Select
Selection.Copy
Range ("A65536")
Selection.End(xlUp).Select
Rows("23:23").Select
Selection.Insert Shift:=xlDown
End Sub

Cevap gelmeyince kendi çabalarımla yine araştırdım ama yine elle tutulur birşey bulamadım. Hala değerli yardımlarınızı bekliyorum. :frown:

Geri