• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre aralığında hernagibir değer varsa başka hücrede işem yapsın

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
(F4:F23) hücreleri arasında herhangibir değer varsa

=TOPLA(G4:G23)

bu işlemin olduğu hücreden "30" çıkarsın istiyorum.forumu baya bir kurcaladım.tam olarak istediğimi bulamadm.yardımcı olabilirmisiniz

Şu formülü dener misiniz ?

Kod:
=EĞER(TOPLA(F4:F23)>0;TOPLA(G4:G23)-30;TOPLA(G4:G23))

ilk aşamada çalışıyor formülünüz çok teşekkür ederim ama aralıktaki değeri sildiğim zaman geri dönükte işlem yapmıyor.sanırım formül ile olabilecek bir şey değil

verilen formül istediğiniz gibi. siz hangi aşamada takıldınız tam olarak?

ilk aşamada çalışıyor formülünüz çok teşekkür ederim ama aralıktaki değeri sildiğim zaman geri dönükte işlem yapmıyor.sanırım formül ile olabilecek bir şey değil

Rica ederim,

Bahsettiğiniz konuyu tam anlayamadım biraz açarsanız yardımcı olmaya çalışalım.

(F4:F23) hüclerine bir değer yazılınca istediğim hücreden 30 çıkartıyor ama sonra o yazdığım değeri (F4:F23) arasından silince 30 çıkardığı hücredeki işlemi iptal etmiyor.(F4:F23) hücre aralığında herhangibir değer olmamasına rağmen 30 çıkmış olarak kalıyor.umarım anlatabilmişimdir

(F4:F23) hüclerine bir değer yazılınca istediğim hücreden 30 çıkartıyor ama sonra o yazdığım değeri (F4:F23) arasından silince 30 çıkardığı hücredeki işlemi iptal etmiyor.(F4:F23) hücre aralığında herhangibir değer olmamasına rağmen 30 çıkmış olarak kalıyor.umarım anlatabilmişimdir

Ben yukarıdaki formülü boş bir kitabın A1 hücresine ekledim (F4:F23) değer yazdığımda -30 oluyor, sildiğimde ise 0 oluyor. Siz yanlış birşey yapmış olabilir misiniz?

Geri