• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

html veya txt den access veya excele veri almak

Eyvallah, sen de sağol...

"bas" ve "son" kısmında yapılacak değişikliğe göre tablo matris adreslerini de değiştirmek gerekecek. "Rows(??) olan kısım.

"Yok, ben bunlarla uğraşamam" derseniz daha pratik bir yol önerebilirim. Örneğin, web'den bir dış veri al özelliğini kullanarak adresi "C:\wsist1d016xx.htm" olarak gösterip boş bir sayfaya düşürüsünüz. Almak istediğiniz değerleri formülle "=" şeklinde alabilirsiniz.

Hiç kod kullanma zahmetine girilmez böylelikle...

abi sen şimdi bosver o formülle dediğin olay kafami kariştirir sen bu kadar kod yazdin ettin ben bundan devam edeyim şimdi onla ugrasmiym :D

Sn: cybermaniac acaba dosyanızı bizimle paylaşabilir misiniz?

doğrulama kodu ile sorgulama yapılan web sayfasından excel'e veri alma hk.

merhaba, ben özel bir şirkette staj yapıyorum ve benden binlerce satırdan oluşacak bir liste oluşturmam istendi. bu işi yazdığım bir kaç vba koduyla biraz kolaylaştırdım ama yine uzun zaman alıyor.

sorgulama yaptığım sayfa (http://online.tpe.gov.tr/trademark/servlet/TMSearchServlet) buraya farklı bülten numaraları (örnek:203) ve doğrulama kodunu girerek açılan sayfalardaki verileri excel'e alıyorum. doğrulama kodunu girdikten sonra açılan sayfadaki 5 sütundaki veriyi almakta sıkıntı yaşamıyorum (sayfa kaynak kodundan çekebiliyorum) ama çıkan sayfaya girip başvuru nosuna tıklayarak oradaki başvuru tarihi ve başvuru sahibinin adres bilgilerini de almam gerekiyor. ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum.

bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? özellikle;

1- ana sorgulama sayfasından bunu yapacaksam doğrulama kodunu nasıl excel'de gösterebilrim (elle gireceğim zaten onu)
2- doğrulama kodunu girdikten sonraki sayfada sayfalar arası geçişi manue mi yapmalıyım ve başvuru no'suna tıklayıp içindeki verileri nasıl alabilirim?

Saygılarımla. Şimdiden teşekkür ederim.

Geri