• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

html dosyadan bilgi alma

oydemir

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2016
arkadaşlar ekteki dosyadaki gibi html uzantılı dosya okuyup açmasını istiyorum.teşekkürler

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayınız.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing Or Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
If Target.Value = "" Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Set s2 = Sheets("Sayfa2")

s2.Cells.ClearContents
With s2.QueryTables.Add(Connection:= _
        "URL;file:///" & ThisWorkbook.Path & Target.Text & ".html", Destination:=s2.Range("$A$1" _
        ))
    .Name = ""
    .FieldNames = True
    .RowNumbers = False
    .FillAdjacentFormulas = False
    .PreserveFormatting = True
    .RefreshOnFileOpen = False
    .BackgroundQuery = True
    .RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
    .SavePassword = False
    .SaveData = True
    .AdjustColumnWidth = True
    .RefreshPeriod = 0
    .WebSelectionType = xlSpecifiedTables
    .WebFormatting = xlWebFormattingNone
    .WebTables = "1,3"
    .WebPreFormattedTextToColumns = True
    .WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
    .WebSingleBlockTextImport = False
    .WebDisableDateRecognition = False
    .WebDisableRedirections = False
    .Refresh BackgroundQuery:=False
End With

Cells(Target.Row, "B") = s2.Range("F3")
Cells(Target.Row, "C") = s2.Range("F4")
Cells(Target.Row, "D") = s2.Range("C6")
Cells(Target.Row, "E") = s2.Range("C7")
Cells(Target.Row, "F") = s2.Range("A12")
Cells(Target.Row, "G") = s2.Range("B12")
Cells(Target.Row, "H") = s2.Range("E12")
Cells(Target.Row, "I") = s2.Range("F12")
Cells(Target.Row, "J") = s2.Range("G12")
Cells(Target.Row, "K") = s2.Range("H12")
Application.EnableEvents = True
End Sub

beceremedim

ilginize teşekkür ederim ama makroda bir bilgim yok ekteki hatayı aldım neyi yapmam gerektiğini tarif edebilirseniz memnun olurum. teşekkürler

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 14
Muhtemelen bu hatayı html dosyası bulunamadığı için almışsınızdır. Örneğinizde olduğu gibi html dosyaları ve excel dosyası aynı klasör içerisinde olmalıdır.
Ya bu yüzden hata aldınız ya da belirttiğiniz html dosyası yok.

kusura bakmayın rahatsız ediyor olabilirim ama örnek olarak gönderdiğim dosyanın Sayfa1 sizin gönderdiğiniz kotu yapıştırıp a1 hücresine 86 yazdığım zaman ekran alıntısı olarak gönderdiğim hatayı aldım. Yaptıklarımda bir yanlışlık var mı 86.html ve 87.html dosyalarının olduğu masa üstündeki aynı klasörün içindeler.

s2.Cells.ClearContents
With s2.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;file:///" & ThisWorkbook.Path & Target.Text & ".html", Destination:=s2.Range("$A$1" _
))
bu kodu iki satır yaptığı için hata veriyor olabilir mi

İki satır olmasıyla alakalı değil. Örnek dosyanızda /86 şeklinde yazılı olduğu için kodu ona göre düzenlemiştim.
Sadece 86 şeklinde yazacaksanız ilgili kısmı şu şekilde düzenleyiniz.
Kod:
"URL;file:///" & ThisWorkbook.Path [COLOR="Red"]& "/" &[/COLOR] Target.Text & ".html", Destination:=s2.Range("$A$1" _
        ))

html

kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bir şey sormak istiyorum html okurken sayfa 2 ye html dosyasını okutmuşsunuz mantık çok güzel olmuş buna dayanarak sizden html uzantılı dosyanın hepsini sayfa 2 ye okutmanızı isteyebilir miyim. ekte bir html dosya gönderiyorum bendeki html dosyaların formatı farklı sizin gönderdiğiniz makroda epey bir uğraştım ama tamamını okutmayı beceremedim.WebTables = "1,4" yaptığımda ekte gönderdiğim html dosyasını okuyor bunda bir sorun yok ama önceki html dosyalarında malik kısmını görmüyor.WebTables = "1,3" yaptığımda önceki html dosyası okuyor fakat şimdi ekte gönderdiğim dosyanın malik kısmını görmüyor. Sizin kurduğunuz mantıkla sayfa 2 ye html uzantılı dosyaların tamamını okutabilirseniz sayfa birdeki işlemleri düşey ara yatay ara ile becerebilirim. tabi sayfa 1de a sütununa yazdığımda olduğu gibi sayfa2 de ki html dosyasının yenilenmesi gerekir. İlginize şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

kodda .WebTables = "1,3,4,5" olarak değiştirdiğim zaman istediğim gibi oldu teşekkür ederim.

Geri