• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hesap tablosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Sayın arkadaşlar veri girişi sayfasında d8 veya f8 hücrelerine veri girdiğim zaman g8 hücresindeki verileri j8 hücresine çarpıp ( örnek :d8xf8xg8=j8) hücresine yazsın veri yok ise j8 hücresi boş gözüksün yine e8 hücresine veri girdiğimde ise g8 hücresindeki verileri k8 hücresine 2 ile çarpıp yerleştirsin (örnek:e8xg8x2=k8) yine bu sarı renkli hücrelerde veri yoksa j8 ve k8 hücreleri boş gözüksün .yardımlarınızı bekliyorum.saygılar .

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sorunuzu yanlış anlamışta olabilirim,

J8 Hücresine,

Kod:
=EĞER(VE(D8>0;F8>0);D8*F8*G8;0)

K8 Hücresine,

Kod:
=EĞER(E8>0;E8*G8*2;0)

Umarım doğru anlamışımdır.

Sayın hocam ikinci formül tam istediğim şekilde olmuş birincisindeki d8 ile f8 'e ikisiNe birden yazdığımda hesaplıyo .benim istediğim tekine girdiğim zaman da hesaplaması gerek.eğer hiç veri girmesem j8 boş gözüekecek

yani d8*g8=j8 ve f8*g8=j8 ve d8*f8*g8=j8 eğer d8,f8,g8 hücrelerinde hiç bir veri yoksa j8 boş gözükecek yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım

Merhabalar
Mantıken D8,F8;g8 den biri boş olunca çarpım sonucuda sıfır oluyor ama anladığım kadarıyla en az birinde veri olup ikisinde olmayabilir mantığından yola çıkarak

=EĞER(VE(D8="";F8="";G8="");"";(EĞER(D8="";1;D8))*(EĞER(F8="";1;F8))*(EĞER(G8="";1;G8)))

formülü işinizi görmeli

Son düzenleme:
sayın mersilen teşekür ederim olmuş .ama sonradan farkettim tabloyu son haliyle göndersem tekrar düzenleme yaparmısınız

örnek tabloda "d" ve"e" hücrelerine değer yazdığımda "h" hücresindeki veriler gözükmesin."f" hücresine değer girdiğimde "g"hücresindeki veriler gözükmeyecek.yine "B "hücresindeki verileri sildiğimde ise toplam1-toplam2-toplam3 -genel toplamdaki hata gözükmeyecek.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen yardmımcı olurmusunuz.

merhaba
YUKARIDA TABLODA "D" VE"E" HÜCRELERİNE DEĞER YAZDIĞIMDA "H" HÜCRESİNDEKİ VERİLER GÖZÜKMESİN.
H8 e yapıştırın
Kod:
 =IF(AND(D8<>"";E8<>"");"";IF(ISERROR(VLOOKUP('VERİ GİRİŞİ'!$B8;'TAZMİNAT MİKTARLARI'!$B$3:D$65536;2;0));"";VLOOKUP('VERİ GİRİŞİ'!$B8;'TAZMİNAT MİKTARLARI'!$B$3:D$65536;2;0)))

"F" HÜCRESİNE DEĞER GİRDİĞİMDE "G"HÜCRESİNDEKİ VERLER GÖZÜKMEYECEK
G8 e yapıştırın
Kod:
 =IF(F8<>"";"";IF(ISERROR(VLOOKUP('VERİ GİRİŞİ'!$B8;'TAZMİNAT MİKTARLARI'!$B$3:C$65536;2;0));"";VLOOKUP('VERİ GİRİŞİ'!$B8;'TAZMİNAT MİKTARLARI'!$B$3:C$65536;2;0)))

.YİNE "HÜCRESİNDEKİ VERİLERİ SİLDİĞİMDE İSE TOPLAM1-TOPLAM2-TOPLAM3 -GENEL TOPLAMDAKİ HATA GÖZÜKMEYECEK.
J1 e yapıştırın
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(D8*E8*G8);;D8*E8*G8)

Son düzenleme:
sayın mersilen 1.ve 2.formülleri uyuladığımda hata veriyo.birde d ve e hücrelerinin birine değer girdiğimde j hücresine hesaplamıyo.ikisinide girmem gerekiyo.

merhaba
tabloyu inceler misin?

sayın mersilen 1.ve 2.formülleri uyuladığımda hata veriyo.
birde d ve e hücrelerinin birine değer girdiğimde j hücresine hesaplamıyo.ikisinide girmem gerekiyo.

J=D8*E8*G8
Formülünüzden dolayı bunların üçündede veri olmalı
ayrıca
G8=EĞER((F8<>"");"";EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA('VERİ GİRİŞİ'!$B8;'TAZMİNAT MİKTARLARI'!$B$3:C$65536;2;0));"";DÜŞEYARA('VERİ GİRİŞİ'!$B8;'TAZMİNAT MİKTARLARI'!$B$3:C$65536;2;0)))

G8 de veri olması içinde sizin şartınız F8 in mutlaka boş olması gerekmekte
dolayısıyla
J8=veri olması için=D8(dolu)*E8(dolu)*G8(dolu=F8 in boş olması-7.mesajınız)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın hocam ellerinize sağlık.d ve e hücrelerinin herhangi birisine veri girdiğimde j hücresi hesaplayabilirmi.ikisine veri girmem gerekiyo.tekini girdiğimde hesalayabilirmi.sizede çok zahmet verdim hakkınızı helal edin

Ayrıca hocam m8 hücresi hesaplama yapmıyo

Merhaba
Kontrol eder misin?

B hüresindeki veriler silinmiş şekilde tazminat-3 de mevcut

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın hocam sizi çok uğraştırdım .sizden çok özür dileyerek yeni bir tablo daha ekledim.tabloda4 de "d8" hücresine veri girdiğimde "h8 " hücresi gizlenek ve sonuç " j8" hücresine d8*g8=sonuç olarak yazılacak .yine "e8" hücresine veri girdiğimde "h8" hücresi gizlenecek sonuç "j8" hücresine e8*g8=sonuç olarak yazılacak.yine "f8" hücresine veri girdiğimde "g8" hücresi gizlenecek ve sonuç "j8"hücresine f8*h8*2 =sonuç yazılacak .yardımlarınızı bekliyorum.saygılar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın arkadaşlar 15.nolu mesajıma yardımcı olurmusunuz

sayın arkadaşlar 15.nolu mesajıma yardımcı olurmusunuz

Sayın arkadaşlar çok uğraşmalarıma rağmen tabloyu istediğim şekilde yaptım.ancak.tabloda b8 hücresini sildiğimde ı8 ve j8 hücresinde şöyle bir hata alıyorum. #değer! .bu hatayıda düzeltebilirsek formül tam istediğim şekilde olacak.yardımcı olurumusunuz.saygılar.

Ekli dosyalar

Geri