• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hesap kodu seçerek kaşa işleme

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar merhaba,

günlük kasamı excelde tutmak istiyorum ama bunu muhasebe standartlarına göre tutmam gerek

örn. ay sonunda ilgili muhasebe hesabını seçip o hesaptaki hareketleri görmek için

ekte dosya gönderiyorum açıklamaları üzerine ekledim

yardım ederseniz çok sevinirimm

Ekli dosyalar

Merhaba,

Fare G2 hücresindeyken Veri sekmesinden / Veri Doğrulama / Listeyi seçip / Kaynak bölmüne;

Kod:
=KAYDIR('hesap kodları'!$B$1;KAÇINCI(F2;'hesap kodları'!A:A;0)-1
 ;;EĞERSAY('hesap kodları'!A:A;F2))

Yazın ve tamam ile işlemi bitirin. Daha sonra G2 hücresini alt satırlara kopyalarsanız doğrulama alt satırlardada işlem yapacaktır.

Merhaba,
örnek çalışma hesap kodu hücresine çift tıklayın

Ekli dosyalar

ömer abi yaptım ama olmadı yada ben beceremedim :( sen dosya eklesen olurmu

extranet tam olarak benim isteğim bu değil ben konaklama yazdığımda yan tarafındaki hesap kodlarının konaklamaya ait hesap kodlarının gelmesini istiyorum

Yaptıktan sonraki dosyanızı eklerseniz neden olmadığının nedenini açıklarım bu şekilde konuyu daha iyi kavramış olursunuz.

Formülü hücreye yazın demedim ki.

Veri sekmesinden / Veri Doğrulama / Listeyi seçip / Kaynak bölmüne

Formülü yukarıdaki bölüme yazmanız gerekir. Sadece bu işlemi yaparken imleç G2 de olsun dedim. Çünkü listelemeyi G2 de yapmak istiyorsunuz.

ozamanda böyle bi hata veriyor

veri geçerli kılma ölçütü için diğer çalışma sayfarında yada çalışma kitaplarına yapılan başvurular kullanamazsınız

Nasıl bir hata?

Dosyanız ektedir.

.

Ekli dosyalar

Sanırım versiyon dan dolayı bir sorun oluştu. Alt sürümlerde hata almamak için ekli dosyayı kullanmanız da fayda vardır. Formülü önce alan adıyla tanımlayıp sonra doğrulama uygulanmıştır.

.

Ekli dosyalar

abii çok teşekkür ederim yardımlarınız için... istediğim böyle bişeydi

Kendi tabloma uyarlamaya çalıştım ama yapamadım..
Formül ile yaptığımı veri doğrulama ile yapmak daha mantıklı geldi ama dediğim gibi uyarlıyamadım;yardımcı olabilirmisiniz..

Ekli dosyalar

Geri