• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hesap ekstrelerinde kayıt eşleştirme

merhaba
ekteki excelde 2 farklı dosya mevcut aralarında 87.318,31 tl lik fark var.
tutardan, portfoy numaradan gıttım olmadı çek numarası ile denemek daha sağlıklı olacak.
yardımcı olabilir misiniz.
teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba sorunuz yeterince açık değil...

Bu veriler neye göre ayıklanacak ?

.

22-23 ile başlayan sayfanın b sutünundaki son numaralara gore mükerrer olanları yoksayıcam tek kalanlar benım için önemli ama son numaralara göre formül düzenleyemedım.

Örnek verirmisiniz?

Mesela; 738 ve 739 No'lu satırlar arasındaki fark nedir?

.

20190008,Çek Girişi,AKÇAKAYA GROUP TEKSTİL A.Ş.,2019008,09.01.2019,10.03.2019,7001875, B sutununda yazan açıklama.
7001875 bu numara ile arattıma yaparsam 2 satırda en az olması gerekiyor. tek satırda olanları ayırt etmem gerek

kırmızı ile işaretlediklerimi buldum ben 738 deki 347340 nolu çek bu listede tek satırda

Lütfen konu başlıklarınızı forum kurallarına uygun şekilde tercih ediniz.

"Formül rica" şeklinde genel başlıklar kullanmayınız.

Bunu şu sebeple talep ediyoruz.

Daha sonra sizinle aynı sıkıntıyı yaşayan üyelerimiz sizin konunuza erişebilmeleri için "Formül rica" kelimelerini kullanarak arama yapmazlar. Zaten mantıklı değil. Bu sebeple başlıkların içeriği ifade edecek kelimeler içermesini rica ediyoruz.

İyi niyetinize teşekkür ederim.

Anladım Korhan Bey bende formül ihtiyacım olduğunu ama nasıl düzenleyeceğimi bilemedim. daha detaylı yazmakta fayda var tabi.
umarım anlaşılmıştır sorum.
yardımlarınızı rica ederim.

Ben anladığım kadarıyla ekli dosyada birşeyler yaptım.

Dosyadaki "22-23 hs.pl" sayfasında "B" sütunundaki verilerin içinden, en son virgülden önceki "Çek No/Senet No" diye tahmin ettiğim veriyi "D" sütununa formülle aldım.

Daha sonra bu verileri kullanarak "B" sütununda, "D" sütunundaki verilerin arasında sadece 1 kere olanları "Koşullu Biçimlendirmeyle" renklendirdim.

Ayrıca, bunların toplamını hesaplarken kolaylık olması açısından H sütununda bunları 1/0 olarak yazdırdım.

Son olarak, sayfada "sarı renkli" E1 ve F1 hücrelerinde bu verilerin toplamlarını aldım.

Siz inceleyip, durumu değerlendirirsiniz...

.

Ekli dosyalar

Ben anladığım kadarıyla ekli dosyada birşeyler yaptım.

Dosyadaki "22-23 hs.pl" sayfasında "B" sütunundaki verilerin içinden, en son virgülden önceki "Çek No/Senet No" diye tahmin ettiğim veriyi "D" sütununa formülle aldım.

Daha sonra bu verileri kullanarak "B" sütununda, "D" sütunundaki verilerin arasında sadece 1 kere olanları "Koşullu Biçimlendirmeyle" renklendirdim.

Ayrıca, bunların toplamını hesaplarken kolaylık olması açısından H sütununda bunları 1/0 olarak yazdırdım.

Son olarak, sayfada "sarı renkli" E1 ve F1 hücrelerinde bu verilerin toplamlarını aldım.

Siz inceleyip, durumu değerlendirirsiniz...

.
İşime yaradı Haluk Bey
Çok teşekkür ederim.
Saygılar

Geri