• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Her yeni oluşturulan tabloya önceki günlerden veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 ingilizce
benim sorum excelde önceki sayfalardan otomatik veri çekme ile ilgili.

Ekteki dosyada basitçe göstermeye çalıştım yapmak istediğimi.

özetle, her gün karlılık tablosu hazırlamaktayım ve sadece 2 hücredeki veri değiştiği için aynı tablonun oldugu sayfadan kopya yaratmak suretiyle yeni tabloyu hazırlıyorum. Bu hazırladığım tablonun altına önceki 2 güne ait karlılık verilerini otomatik olarak gelmesini istiyorum. Örneğin çarşamba günü salı tablosunun oldugu excel sayfasından yeni bir kopya yarattığımda salı ve pazartesine ait karlılık hücrelerindeki tarih ve oranların gelmesini istiyorum.

İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

saygılarımla,

Ekli dosyayı görüntüle excelde önceki sayfalardan otomatik veri çekme.xls

Son düzenleme:
Merhaba,

Eki inceleyin. Fonksiyon kullanarak hazırladım.

.

Ekli dosyalar

tşk ederim ekteki görüntüdeki hatayı veriyor malesef

tşk ederim öncelikle, ekteki görüntüdeki hatayı veriyor malesef..

bu arada, her gün , bir önceki günün sayfasını kopyaladığımda önceki 2 günün verilerinin otomatik olarak gelmesini istediğim için fonksiyonla zor sanırım.. makro ile daha mı verimli olur acaba ?

deneme ömer bey.jpg

DosyaAdı yerine FileName

yazın.

Ayrıca fonksiyon dosyanızda çalışır. Tek yapmanız gereken sayfayı taşı ve kopyaladan sayfa kopyalamak bu şekilde formüllerde güncel olarak aktarılır. Birde sayfa adlarını benim yazdığım gibi tarih olarak yazın.

.

1.jpg

2.jpg

Söylediğinizi yaptım ömer bey.

hata devam ediyor..
ayrıca önceki sayfalardaki verilerin gelmesi hücreler boş geliyor..

neyi yanlış yapıyorum ??

Değer hataları düzelince veriler gelecektir.

Formülü bu şekilde yazın.

Kod:
=RIGHT(CELL("FILENAME";A1);LEN(CELL("FILENAME";A1))-SEARCH("]";CELL("FILENAME";A1);1))

.

Harika oldu!!!!

Harika oldu!!!!!

Çok teşekkür ederim.. sizden son bir ricam var..

şimdi benim bu örnekteki fonksiyonu kendi tabloma uyarlamam gerek.

kısaca fonksiyon öğelerini açıklar mısınız ? böylece ben de kendi tablodaki ilgili yere yazayım bu foormülü..

tekrar çok teşekkür ederim hem ilginize hem de sabrınıza..

saygılarımla,

Yukarıdaki formül sayfa adını hücreye yazar. Sayfa adları tarih olduğu için sizin isteğinize göre bir önceki günün tarihini bulmak için B5 ve B6 hücrelerine bu sayfa adından -1 ve -2 cıkarılarak istenen günleri buluyoz daha sonra C4 E6 arasına bu değerlere göre dolaylı fonksiyonu kullanılarak sayfa adlarını hücreden alarak istenen veriler çekiliyor. Bu formülleri tek bir sayfada yazıp sayfaları kopylayarak çoğaltacağınız için kullanımıda kolay olur.

.

Sağolun

Tamamdır.. çok sağolun..

hem bilginiz hem de bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.

kolay gelsin..

Sayın Ömer,

Yazdığınız formülün Türkçe karşılığı nedir?

Kod:
=RIGHT(CELL("FILENAME";A1);LEN(CELL("FILENAME";A1))-SEARCH("]";CELL("FILENAME";A1);1))

Şimdiden teşekkürler.

#2 nolu mesajdaki dosyanın B3 hücrelerinde vardı.

Kod:
=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-MBUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1);1))

.

Geri