• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Her satırdaki sayıları 1 arttırmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba.ben excelde çok yeniyim o yüzden sorumu mazur görün :)
ben mesela her satıra 1,2,3 gibi sayılar verdim dosya icabı ve şimdi bu 1,2,3 ü 2,3,4 şeklinde 1 arttırarak değiştirmem lazım.250ye yakın düzeltmem gereken satır var bunu nasıl yapabilirim pek bilgim yok lütfen yardım eder misiniz?

Selamlar,

Hoş Geldiniz :)

Konu başlıgını sorunuza uygun olarak değiştirip örnek dosya ile desteklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

örnekte paylaştığım gibi bir dosya benimki.mesela örnekte 123 diye gidiyor sonra araya boşluk var halbuki o 4 olacak ama onu 4 yapınca ondan sonraki 4567 serisinin her bir elemanının 1 artması lazım bunu nasıl yapabilirim ?

Ekli dosyalar

Selamlar,

Böyle bi durumda =A3+1 yazmak gerekir ama siz sayılara b sütundaki bilgilere göre mi yoksa başka değerlere göre mi sıra no vermek istiyorsunuz,

Bu konuyu biraz açarsanız başka formül yazılabilir.

yok mesela a4 boş kaldı ya ondan sonraki a5 5ten devam edecek 4ten davam etmeyecek.şuan zaten 4ten davam ediyor benim o serideki elemanları 1er arttırmam lazım

Selamlar,

A1 Hücresine 1 yazın,

A2 Hücresine aşagıdaki formülü yapıştırıp a20 kadar çekin veya istediğiniz kadar çekin,

Kod:
=MAK($A$1:A1)+1

Daha sonra a4 hücresinde formülü sildiğinizde formül kendinie yenileyecektir.

Dosya ekledim,

Ekli dosyalar

• k.xls
    k.xls
    9 KB · Görüntüleme: 29
Eğer boşsa bir şey yazmasın.Yoksa yazsın.Örnek: =EĞER(A1="";"";1)
A2 hücresinede : =EĞER(A1="";"";A1+1)
yaz ve A hücresinde isdediğin kadar aşağıya çek.Kolay gelsin.Selamlar.gojjira Çetin

Eğer boşsa bir şey yazmasın.Yoksa yazsın.Örnek: =EĞER(A1="";"";1)
A2 hücresinede : =EĞER(A1="";"";A1+1)
yaz ve A hücresinde isdediğin kadar aşağıya çek.Kolay gelsin.Selamlar.gojjira Çetin

Başka bir yoluda şöyle:A1 hücresine; 1 yaz.A2 hücresine:=A1+1 yaz.Diğer hücreleride formüllemek için A2 hücresi hücresinin köşesinde küçük + çıkar.Onu aşağıya doğru çek
Selamlar gojjira Çetin

Geri