• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

her satıra aynı rakamı girmek

Excel Vers. ve Dili
office starter
Selamunaleyküm arkadaşlar . elimde 2500 kişilik isim adres telefon olan kurumumuzdaki çalışanların bir listesi. telefon no kısmına bütün telefon numaralı başında 0 olmadan yazılmış. tüm telefon numaraların başına 0 ekleyebilmem için herhangi bir metod var mı örnek 533256.... değilde 0533256 olmasını istiyorum ve her numaranın başına 0 eklenmesini istiyorum ama bir türlü bulamadım.

O hücreleri seçip hücreleri biçimlendirden sayı sekmesinde isteğe uyarlanmışı seçin ve sağ tarafta tür kısmına 0000000000 yazın. böylece telefon numaraları başlarnda 0 olarak görünür. YAlnız bu sadece görünürde öyle olur.

Kod ile yapmak isterseniz; A sütunu, 1. satır ile 2500. satır için bir deneyiniz;
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
        For i = 1 To 2500
            Cells(i, 1) = "'0" & Cells(i, 1)
        Next i
    i = Empty
End Sub

Selamunaleyküm arkadaşlar . elimde 2500 kişilik isim adres telefon olan kurumumuzdaki çalışanların bir listesi. telefon no kısmına bütün telefon numaralı başında 0 olmadan yazılmış. tüm telefon numaraların başına 0 ekleyebilmem için herhangi bir metod var mı örnek 533256.... değilde 0533256 olmasını istiyorum ve her numaranın başına 0 eklenmesini istiyorum ama bir türlü bulamadım.

sağol kardeşim ama denedim olmadı ve sadece görünürde olmasıda bir işime yaramaz çünkü bunların başına sıfır ekleme isteğimin nedeni bunları gmail ile senkronize edip tel rehberine atıcam toplu mesaj için ama yinede çok sağol cevbın için

Kod ile yapmak isterseniz; A sütunu, 1. satır ile 2500. satır için bir deneyiniz;
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
        For i = 1 To 2500
            Cells(i, 1) = "'0" & Cells(i, 1)
        Next i
    i = Empty
End Sub

allah razı olsun dostum ama bu makro kodunu nereye yazıcam :) office starter kullanıyorum

Ben hiç starter kullanmadım. :D

Alt + F11 tuşlarına birlikte bastığınızda başka bir pencere açılıyor mu ?
Eğer açılıyorsa; yukarıda File - Edit - View - Insert menüleri vardır.
Önce Insert'ü sonra da Module'ü seçin ve açılan beyaz sayfaya verdiğim kodları yapıştırın.
Son olarakta F5 tuşuna basın.

vallahi açılmıyor :) laptop u yeni aldım kendinde vardı bu zıkkım starter çok da karmaşık bişey herhalde 2007 indirmeden içinden çıkamıyacam bunun.

Son düzenleme:
Merhaba,

Verinizin A1 hücresinde olduğunu varsayarsak;

B1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız.

Kod:
=BİRLEŞTİR(0;A1)

Ben hiç starter kullanmadım. :D

Alt + F11 tuşlarına birlikte bastığınızda başka bir pencere açılıyor mu ?
Eğer açılıyorsa; yukarıda File - Edit - View - Insert menüleri vardır.
Önce Insert'ü sonra da Module'ü seçin ve açılan beyaz sayfaya verdiğim kodları yapıştırın.
Son olarakta F5 tuşuna basın.

kardeş ofis 2003 indirdim dediğini yaptım oldu sayılır ama şöyle sorun var a sütünuna yazdı sıfırları benim tel no lar e sütununda yüzdüm yüzdüm kuyruğna geldim allah razı olsun sütunuda ayarladıkmı bitti :)

Merhaba,

Bu işlemi yerleşik işlevlerle farklı bir sütunda yapabilirsiniz. #8 nolu mesajdaki önerimi denediniz mi?

Murat beyin önerisini kullanmak istiyorsanız kodun içindeki aşağıdaki bölümlerdeki 1 rakamlarını 5 olarak düzeltin.

Merhaba,

Bu işlemi yerleşik işlevlerle farklı bir sütunda yapabilirsiniz. #8 nolu mesajdaki önerimi denediniz mi?

Murat beyin önerisini kullanmak istiyorsanız kodun içindeki aşağıdaki bölümlerdeki 1 rakamlarını 5 olarak düzeltin.

allah razı olsun kardeşim makro dan hiö anlamam ama bu formülün mantığını çözdüm vesilenizle eyvallah

Geri