• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

her defasında kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
çalışmanın nasıl birşey olacağını örnekli olarak çalışmanın içine yazdım arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

rasyon ve kapasite sayfasında SARI OLAN YERLERDEKİ DEĞERLERDEN HERHANGİ BİRİNİ DEĞİŞTİRDİĞİMDE OTOMATİK OLARAK detay SAYFASINDA SARI OLAN DEĞERDE DEĞİŞİYOR. detay sayfasında oluşan her yeni değerin SAMAN sayfasında sarı renk olan yere alt alta yazmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
peki sarı alan dolduğunda ne olacak devam mı edecek yoksa öyle kalacak mı_?

sütun sonuna kadar devam edecek hocam sadece belli olsun diye bir kısmını dolgulandırdım ben yani sürekli alta doğru yazmaya devam edecek excelde satır bitmesi gibi bir durum olmadığı için sonsuza da gidecek diyebiliriz.

Son düzenleme:
sütun sonuna kadar devam edecek hocam sadece belli olsun diye bir kısmını dolgulandırdım ben yani sürekli alta doğru yazmaya devam edecek excelde satır bitmesi gibi bir durum olmadığı için sonsuza da gidecek diyebiliriz.

excel'de satır bitmez diye bir kural yok
excel 2003'te 65536 satır var
sizin dosyanızda bir problem var çözemedim.
kendim yaptım bir dosya bir inceleyin
bakalım istediğiniz oluyor mu_?
sayfa1 f8 hücresi
sayfa2 c sütununa kayıt oluyor değer değişince

Ekli dosyalar

hocam excelde henüz yeniyim acemiliğime veriniz. excel 2007 ve 2010 kullanıyorum eğer kodlamada bir kolaylıkları varsa 2007-2010 a göre yaazmanızda bir sorun olmaz benim için. şöyle bir şey geldi aklıma belki işinize yarar benim dosyadaki sorun sayfa isimlerinden olabilir mi çünkü isimlerde boşluk karakteri olduğu için belki sorun oluyordur.

sizin eklediğiniz dosyayı denedim. bu dosyada da hata var galiba sayıları kaç yaparsam yapayım f8 hücresi sürekli 325 oluyor hemen ardından da K1 hücresine gidiyor kendiliğinden ve F8 hücreside seçili olmuş oluyor entere basıncada f8 hücresini K1 hücresinede alıyor kendiliğinden ve sayı sürekli 325 olduğu için ikinci sayfaya da sürekli 325 sayısı kaydediliyor.

Son düzenleme:
bir yanlışlık olmasın benim eklediğim dosyayı başka pc'de deniyorum problem yok

verilerden herhangi birini değiştirdiğimde imleç hemen K1 hücresine gidiyor. f8 değişiyor f8 değiştikten sonra f8 hücresi kopyalanmış gibi oluyor ve imleç otomatik K1 hücresine gidiyor.

birde yazılımı kendi dosyama uyarladığımda çalışmıyor yani direk benim verdiğimde dosyada yapabilmemiz mümkün mü ?

Private Sub Worksheet_Calculate()
Application.ScreenUpdating = False
Range("F8").Select
Selection.Copy
Range("K1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Son_Dolu_Satir = Sheets("SAMAN").Range("C65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("SAMAN").Range("C" & Bos_Satir).Value = Range("K1").Text
Range("K1") = ""
End Sub

olarak değiştirdiğimde de benim dosyamda çalışmıyor. vba bilgim pek olmadığı için tam çözemiyorum ne yazdığınızı K1 hücreleriyle işlem yaptığınız kodlarda var ama ne olduğunu bilmediğim için değişiklik yapamıyorum.?

:::
aslında yapmak istediğim işin kısacası şöyle.
Detay sayfasındaki F8 değeri her değiştiğinde yeni değeri saman sayfasındaki c sütununa c6 dan itibaren alt alta yazacak.

Son düzenleme:
bu kodu deneyin
Kod:
Private Sub Worksheet_Calculate()
Sheets("Sayfa2").Range("C65536").End(3).Offset(1, 0) = Range("F8").Value
End Sub
dosya ekte

Ekli dosyalar

hocam kodu yazdıktan sonra değişen değeri aktarma işlemini 65536 satırın hepsine yapıyor bu yüzden hata verip kapatıyor sürekli.

sizin eklediğiniz dosyada değişen değer direk alıyor bir sorun vermiyor.

sizi çok yormuş oluyorum farkındayım bu yüzden hakkınızıda helal edin.
Ben dosyamı ekteki şekilde değiştirdim. Ben kendi dosyamı ek olarak veriyim isterseniz ne yapmak istediğimi içine yeni haliyle yazdım yeni şekliyle kodlamak belki daha rahat olur. bu şekilde yapabilmemiz mümkün olursa daha iyi olacaktır.

:sizin için fark eden birşey olurmu bilmiyorum ama ofis 2010 kullanıyorum onuda söylemiş olayım.:

Ekli dosyalar

sizin dosyalarınızda problem var
makroyu çalıştırdığımda excel'i kapatıyor. ya boş bir dosya açın orda deneyin.
yada pc'de virüs falan var benim yapacak bir şeyim yok kendi dosyam gayet güzel çalışıyor

diğer dosyadan vazgeçtim zaten yeni eklediğim stokcalismasi.xlsx dosyasındakini yapmamız mümkün mü ?

o dosyanızda maalesef aynı şekilde makroyu eklediğimizde değer değiştiriyoruz otomatik excel görevi sonlandır çalışıyor

Geri