• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Her çalışma sayfasındaki verileri kullanarak toplam yapma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 - Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Elimdeki excel dosyasında her çalışma sayfasında aynı hücre(ler)de bulunan sayıları başka bir çalışma sayfasının hücresinde toplamak istiyorum.

Bunun için bir formül var mıdır ya da bir yolu?

Tek tek toplamak çok zor geliyor:)

TOPLA , ETOPLA veya TOPLA.ÇARPIM gibi birçok formülle istediğinizi yapabilirsiniz.
Makro ile de yapılması mümkün.

Ancak; ya detay olarak bilgi verin, ya da dosyanızın yapısını ve ne yapmak istediğinizi örnekleyin.
(Mümkünse forum dışından bir siteye, GoogleDrive, Yandex veya başka bir dosya yükleme sitesine örnek dosyanızı ekleyiniz.)

Sorularınıza daha kolay ve hızlı cevap alabilmek ve forumdan en geniş şekilde faydalanmak için "ALTIN ÜYE" olmanızı tavsiye ederim.

Excel dosyasında 19 çalışma sayfasında j9 hücrelerinde bulunan değerleri 20. bir sayfada toplamak istiyorum. Formülleri ben de biliyorum; ama 19 farklı çalışma sayfasında aynı hücrelerde bulunan değerleri nasıl toplayacağımı bilmiyorum.

Excel dosyasında 19 çalışma sayfasında j9 hücrelerinde bulunan değerleri 20. bir sayfada toplamak istiyorum. Formülleri ben de biliyorum; ama 19 farklı çalışma sayfasında aynı hücrelerde bulunan değerleri nasıl toplayacağımı bilmiyorum.

.

Kod:
=SUM(İlk Sayfa:Son Sayfa!J9)

Kod:
=TOPLA(İlk Sayfa:Son Sayfa!J9)

Formülünü kullanın.

.

Özel mesajlara genellikle yanıt vermiyorum. Sorunuz olduğunda Forumda sorun.

Sayfalarınızın adlarını ben bilmiyorum. Toplamı alacağınız sayfayı dışarıda bırakacak şekilde; Boş bir sayfa ekleyin ve adını ilk, 20. sayfadan önce de boş bir sayfa ekleyin ve adını son diye yazın.

Formülü:

Kod:
=TOPLA(İlk:Son!J9)

yazın.

Teşekkür ederim. Bu şekliyle çalıştı.

Merhabalar.

Toplam yapmak istediğim sayfaların başına ve sonuna ilk ve son adlı iki boş sayfa ekledikten sonra başka bir sayfada +topla(ilk:son!I10) kodunu çalıştırdım. Daha sonra sadece deneme amaçlı 'etopla' kullanmak istedim, ama olmadı. Hatta şu iki versiyonu denedim;

+etopla(ilk:son!G:G;F1;ilk:son!I:I)
+etopla(ilk:son!G8:G10;F1;ilk:son!I8:I10)

F1=Beton Miktarı

Bu formülü 'etopla' ve türevleriyle çalıştırmanın yolu nedir veya yukarıda yazdığım şeklinde yaptığım hata nedir?

İyi akşamlar.

Geri