• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hem rakam hem metin içeren hücrenin karşındaki hücreden toplama yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gkhn2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Standart 2013 - Microsoft Windows 10 Enterprise
6lRDJW.jpg

D SÜTUNUNDA "1005" KODUNU İÇEREN HÜCRELERİN E SÜTUNUNDAKİ KARŞILIKLARINI TOPLAMAK İSTİYORUM. YANİ;

19.650
7.150
20.900
7.050
23.450
7.600

1005'İ BULUP YUKARDAKİ TONAJLARINI TOPLAYACAK BİR FORMÜL VAR MIDIR?

Bu formül işinizi görecektir.
Kod:
=etopla(d:d;"*1005*";e:e)

eyvallah hocam oldu çok teşekkür ederim

ama tek bir hücre varsa toplama yapmıyor. mesela tabloda 1012 var ona 0 çıkarıyor

Sayın dilber'in verdiği formülü verdiğiniz 1012 örneğiyle denedim ev çalıştığını gördüm:

Ekli dosyalar

• etopla.png
    etopla.png
    5.5 KB · Görüntüleme: 3
Evet doğru verdi fakat döngüsel filan diye bir uyarı veriyor o uyarıdan sonra formüller çalışmıyor. Hücrenin içine f2 ile girip enter yapınca normalde sonucu doğru verdiği halde birden 0'a dönüyor anlamadım. Döngüsel hatasını vermeyince sorun yok fakat bi kere hatayı verince formüller çalışmıyor

Formülü yazdığınız hücreyle diğer hücreler arasında bir başvuru var demektir. Örneğin formülü D ya da E sütununa yazıyorsanız ya da D veya E sütununda formülü yazdığınız hücreye başvuran formülleriniz varsa döngüsel başvuru hatası alırsınız. İsterseniz hata veren örnek dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip burda paylaşın inceleyelim.

formülü yazdığınız hücreyle diğer hücreler arasında bir başvuru var demektir. örneğin formülü d ya da e sütununa yazıyorsanız ya da d veya e sütununda formülü yazdığınız hücreye başvuran formülleriniz varsa döngüsel başvuru hatası alırsınız. Isterseniz hata veren örnek dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip burda paylaşın inceleyelim.

evet aynen öyle. Peki bi çözümü yok mu?

Ama o hatadan sonra bütün formüllerin çalışmaması çok ilginç. Düzeltiyorum yazdığım hücre d sütununda fakat oradan alıp başka bi yere yapıştırıorum yine çalışmıyor.

Çözümü olmaz mı? Eklediğim resimde de göreceğiniz üzere formülü doğrudan G sütununda bir hücreye yapıştırdığım için herhangi bir hata oluşmadı.

Formülü excel dosyanızdan kopyalamayın, kopyalayacaksanız da formüllü hücrenin içine girip içindeki formülü kopyalayın sonra başka hücreye yapıştırın ya da burdan kopyalayıp D veya E sütunundan başka bir yere yapıştırın.

Kopyalamada sıkıntı yok dostum. şu şekilde hallettim

=etopla(d4:d66;"*1001*";e4:e66)

=ETOPLA(d4:d66;"1005"&"*";e4:e66)

bi arkadaşım da bu şekilde verdi formülü ama & işaretini eklemiş. ne anlama geliyor ki?

Aşağıdaki gibi de yazılabilirdi.

Kod:
=ETOPLA(D4:D66;"1005*";E4:E66)

Sanırım hepsi aynı işi yapıyor

Geri