Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Laptopun HDD sini CD/DVD bölümüne yerleştireceğiz. Ama Hard Disk kızakları farklı boyutlarda oluyormuş. Benim laptopun CD yuvasının 9,5 mi, 12,7 mi olduğunu nasıl anlayabilirim acaba ?
O dediğinizden aldım ve dizüstüne taktım, kısa geldi.
Hangi boyutu alacağımı bilemediğim için 9,5 cm olandan almıştım.
12 cm olandan almam gerekiyormuş.
Merhaba,
Belirtmiş olduğunuz ölçüler cd-rom'un yüksekliğidir. yani cd-rom unuzu açtığınızda gördüğünüz yuvanın yüksekliğidir. Yinede doğru ölçü için laptop marka-model belirtirseniz yardımcı olabilir. Yada Cd-rom'u çıkartıp ölçün. [9,5mm Slim - 12,7mm Standart kasa yı ifade eder.]
Arşivimde kullandığınız modelle eşleşen bir bilgiye ulaşamadım, fakat yeni bir bilgisayar olması ve ince kasası bulunması sebebiyle 99% Slim yani 9.5 mm sürücü kullanılmıştır.
Netde ufak bir araştırma yaptım aynı modele ilişkin veri bulamadım fakat HP Pavilion 15 serisi bir laptop da ssd takmaya ilişkin şöyle bir video buldum. Sürücünün sökülmesi ve kalınlığının ölçülmesini gözlemleyebilirsiniz.
iyi çalışmalar.
Genelde SSD takıp sistemlerini hızlandırmak isteyenlerin tercihi olduğu gibi, Günümüzde harddisklerin kapasitesi her na kadar büyük de olsa yinede yetersiz gelmektedir. Bu nedenle atıl durumda olan cd-rom sürücünüzü dönüştürücü ile içine koyacağınız harddisk kapasitesi kadar arttırabilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.