• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hazır Userform Birkaç Değişiklik

Excel Vers. ve Dili
genel
Merhaba arkadaşlar. ekteki dosyada bir form oluşturdum. İlk defa oturdum böle bir şeyin basına ve baka baka araştıra araştıra 1 günümü aldı. Çaylaklık var malum :)

Sizden 4 ricam olacak.
1) örnekte ki kayıtlar hepsi 1 satıra dağılıyor. Benim isteğim her yeni kayıt da bır alt satıra insin.

2) SATIŞ TARİHİN'DE BUGÜN SEKMESİ OLSUN. Yani 01.01.2001 yerine bugün yazsın. Ancak hücreye Bugünün tarihi düşsün. Yarın yine aynı sekilde. Bugün yazsın ama yarının tarihi 02.01.2001 olarak düşsün.

3) TextBox ve ComboBox'ların içerisinde açıklamalar var. Bu açıklamalar Seçim yaparken silinebilir mi? Mesela bazı form sitelerinde Textbox'ın içeriside kullanıcı adı veya sifre yazar. Ancak biz kullanıcı adı veya şifremizi yazarken orası otomatik olarak siliniz.

4) Son olarak mümkünse sayfada birde Müşteri listesi diye bir buton olursa ve bu butona tıkladığımızda exel'e kayıt ettiğimiz müşterilerin listesi detaylı bir şekilde çıkarsa çok memnun olurum.

Ben çok uğraştım arkadaşlar ancak elimden gelen maalesef EK'te ki dosyadan ibaret. Daha fazlasını beceremedim. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Birde nasıl yapıldığı konusunda tiyo :)

Balık tutmayı öğretmenizi istiyorum bir nevi:)

Şimdiden tşk eder iyi çalışmalar dilerim.

Mücahit KOŞAR

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Benim size küçük bir tavsiyem, bu tip çalışmalarda ardışık gitmeye özen gösterin. Örneğin Excel sayfanızda ad, soyad, il,ilçe.... şeklinde sıralama yaptıysanız, userform içinde aynı sıralamayı yapın. TextBox1 , TextBox2, ComboBox1 vs.. gibi ve bunları eşleştirin. Aksi halde çok zor olur

Burda Bulunan Kodları Açıklayabilirmiyiz? "Yanlarına Anladıklarımı Yazdım. Anlamadıklarımıda Sizlerden Yardım Etmenizi Dilerim.

Private Sub CommandButton1_Click() (Butonumuz ve Adı)
On Error Resume Next
Sheets("Sayfa1").Select

If TextBox4.Text = "" Then *****(Eger TextBox4.Text = boş İse
MsgBox "Lütfen Müşteri Adını Giriniz..", , "Kayıt Hatası!!!" **** (Mesaj Olarak Uyarı Ver
Exit Sub **********Değerleri Bitir
End If******* Değerleri Bitir
say = WorksheetFunction.CountA(Range("A3:A65500"))

Cells(say + 3, 1).Value = TextBox4.Value
Cells(say + 3, 2).Value = TextBox7.Value
Cells(say + 3, 3).Value = TextBox1.Value
Cells(say + 3, 4).Value = ComboBox1.Value
Cells(say + 3, 5).Value = ComboBox2.Value
Cells(say + 3, 6).Value = ComboBox3.Value
Cells(say + 3, 7).Value = TextBox9.Value
Cells(say + 3, 8).Value = ComboBox4.Value
Cells(say + 3, 9).Value = ComboBox5.Value
Cells(say + 3, 14).Value = ComboBox9.Value
Cells(say + 3, 10).Value = TextBox16.Value
Cells(say + 3, 11).Value = ComboBox8.Value
Cells(say + 3, 12).Value = ComboBox7.Value
Cells(say + 3, 13).Value = ComboBox6.Value

MsgBox "Yeni Kayıt Başarıyla Yapılmıştır.İyi Çalışmalar Dilerim", vbInformation, "Sn. " & Application.UserName *******Butona Tıkladıgımızda Mesaj Kutusunda Çıkacak Metin ve Hitaben Bilgisayar Adı.

Unload UserForm1 *****(Form'u kaydetmeden Çık.
End Sub *********** Değerlerin Bitiş Komutu

Benim size küçük bir tavsiyem, bu tip çalışmalarda ardışık gitmeye özen gösterin. Örneğin Excel sayfanızda ad, soyad, il,ilçe.... şeklinde sıralama yaptıysanız, userform içinde aynı sıralamayı yapın. TextBox1 , TextBox2, ComboBox1 vs.. gibi ve bunları eşleştirin. Aksi halde çok zor olur
Haklısınız. Bu İşi Hiç Bilmiyorum. Birkaç Örnege Bakarak Yaptım ve Yeni Birşeyler Eklemem Gerektiginde Tekrar TxBx ve CbBx olusturdum. Bu sebepten sıralaması yanlıs oldu malesef :)

Geri