• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hatalı Formül (ÇOKETOPLA)

poetika

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Aşağıdaki formülle 01.06.2021-30.06.2021 tarihleri arasında (bitiş ve başlangıç dahil) yapılan harcamaların toplamını bulmak istiyorum. Formulle haziran ayını buluyorum. ancak tarih aralığını değiştirdiğimde örneğin 01.05.2021-31.05.2021 değerlerini girdiğimde formül bana yine haziran ayının değerlerini veriyor. Acaba formülde hata mı var?

=ÇOKETOPLA(Sayfa1!C:C;Sayfa1!F:F;"=HARCAMA";Sayfa1!A:A;">=01/06/2021;Sayfa1!A:A;<=30.06.2021")

Merhaba,

Deneyiniz.
Kod:
=ÇOKETOPLA(Sayfa1!C:C;Sayfa1!F:F;"HARCAMA";Sayfa1!A:A;">=01.05.2021";Sayfa1!A:A;"<=31.05.2021")

Verilerinizde sorun olabilir. Tarihler metin formatında olabilir.
Örnek dosya ekleyiniz.

A sütunundaki verileriniz tarih biçiminde görünse de tarih değiller, düzeltmek için hücre içine girip enter yapmak gerekiyor. Pratik olarak yapmak için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz:

Boş bir hücreye 1 ya da 0 yazın
A sütunundaki verileri seçin
Sağ tıklayıp özel yapıştır menüsünü açın
Açılan ekranda üst kısımdan Değerler'i ve alt kısımdan da eğer 1 yazdıysanız Çarp'ı, 0 yazdıysanız Topla'yı seçip işlemi tamamlayın.

Formülün çalıştığını göreceksiniz.

Teşekkür ederim.

A sütunundaki verileriniz tarih biçiminde görünse de tarih değiller, düzeltmek için hücre içine girip enter yapmak gerekiyor. Pratik olarak yapmak için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz:

Boş bir hücreye 1 ya da 0 yazın
A sütunundaki verileri seçin
Sağ tıklayıp özel yapıştır menüsünü açın
Açılan ekranda üst kısımdan Değerler'i ve alt kısımdan da eğer 1 yazdıysanız Çarp'ı, 0 yazdıysanız Topla'yı seçip işlemi tamamlayın.

Formülün çalıştığını göreceksiniz.

Teşekkür ederim.

Sayın relaxim, teşekkür ederim.

Geri