• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

harflerden kelime bulma

Excel Vers. ve Dili
2007
Günaydın arkadaşlar,
"A" sutününda diyelim 300 öğrenci ismi yada kelime var.Ben "B1" hücresine "rt" harflerini girip içinde "r","t" harflerini içeren tüm kelimeleri "C" sütununa yazdırmak istiyorum.
mert
armut
murat
pazartesi
mart

Teşekkür etim.

Ekli dosyalar

Teşekkür ettim..kısmen işimi görür..sanırım 2 karakter için düzenlemişsiniz.."kvn" gibi harfler girince "kavun" kelimesini vermekte fakat içinde "k" olmayanlar da listelenmekte.. Kodlarınızı göremedim..!!Modülde yok !!

Teşekkür ettim..kısmen işimi görür..sanırım 2 karakter için düzenlemişsiniz.."kvn" gibi harfler girince "kavun" kelimesini vermekte fakat içinde "k" olmayanlar da listelenmekte.. Kodlarınızı göremedim..!!Modülde yok !!

Merhaba
Sorunuz fonksiyonlarla çözülmüştür, içinde makro yok.
Aynı harften 2 adet bulunan kelimeler için hatalı sonuç üretmekte, müsait bir zamanda bunu da revize ederim.

Ekli dosyalar

Değerli Uzmanamele, Teşekkür ettim..
Aaşağıda internetten bulduğum kodunuza benzeyen başka fakat ingilizce bir kod var..bunu Türkçr excele uyarlasak acaba olur mu ? Teşekkür ettim.
=IFERROR(INDEX(A$1:A$100,SMALL(IF(ISNUMBER(SEARCH(REPLACE(B$1,2,0,"*"),A$1:A$100)),ROW(A$1:A$100)-ROW(A$1)+1),ROWS(C$1:C1))),"")

confirmed with CTRL+SHIFT+ENTER and copied down

Çözüm

Bu da benim çözümüm. İncelermisin lütfen.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

D sütunu yardımcı sütun olarak kullanılmıştır. Silmeyiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ediyorum arkadaşlar..
Hepiniz süpersiniz gerçekten..Korhan Ayhan arkadaşın çalışması listeye isim eklerken de çalışmakta..1000 satıra kadar imkan tanıyor..
Saygılarımla.

Geri