• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hangi ürün daha karlı?

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
Excelde söyle birşey hazırlanabilirmi acaba?

Örnegin banka aylık %6 faiz veriyor.
X ürün 90tl x 12ay
Y ürün 50tl x 24ay

Hangi ürünün daha karlı olduğunu, bankadında vereceği faizide hesap a katarak excel ile nasıl hesaplayabiliriz?

mami68 arkadaşımızın siteye eklediği dosya ektedir. sanırım işinizi görür.

Ekli dosyalar

Aradığım şey değil veya ben kullanamadım. Yardımcı olabilecek birisinvarmı?

Teşekkürler fqkat ben excelde yeniyim solver bana çok zor geldi. Yukarıda yazdığım kombinasyonu excele kim koyabilir?

Ekli dosyalar

Sanırım soru yanlış anlaşıldı.

Benim sorum şöyle. 2 adet cep telefonu var 1 tanesi aylık 90tl taksit ile 12 ay ödenmesi gerekiyor. Diğer telefon ise aylık 50tl taksit ile 24 ay ödenmesi gerekir..

Elimde ise 3000tl var 6% faiz ile bankada duruyor.
İlk telefon için örnek verek olur isek 3000-90=2910tl yani faiz 2090 tl üzerinden alınıyor. 2. Ay ise 2910-90=2820tl yani faiz bu miktar üzerinden işliyor.

2 yılın sonunda hangi telefonu tercih etmem daha avantajlı olur?

Teşekkürler
Erhan

Sanırım soru yanlış anlaşıldı.

Benim sorum şöyle. 2 adet cep telefonu var 1 tanesi aylık 90tl taksit ile 12 ay ödenmesi gerekiyor. Diğer telefon ise aylık 50tl taksit ile 24 ay ödenmesi gerekir..

Elimde ise 3000tl var 6% faiz ile bankada duruyor.
İlk telefon için örnek verek olur isek 3000-90=2910tl yani faiz 2090 tl üzerinden alınıyor. 2. Ay ise 2910-90=2820tl yani faiz bu miktar üzerinden işliyor.

2 yılın sonunda hangi telefonu tercih etmem daha avantajlı olur?

Teşekkürler
Erhan
.

Bir de yanlış anlaşıldı.:eek:

Ben anlatamadım diyemiyorsunuz, suçu bize yüklüyorsunuz. Ne güzel değil mi?

Sorunuz için ilk mesajınıza ve son mesajınıza bakın.

Kusura bakmayın ben yokum.

.

Suçu kimseye yükledim. Ben konu yanlış anlattım, doyası ile yanlış sonuçlar çıkdı. İlk mesajda yapılan hata fark edilip bir önceki mesajda örnerler ile daha açık yazılarak düzeltilmiştir, yanlış anlaşılma içim özür dilerim..

Geri