• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hangi sayılar kaç defa gelmiş

Excel Vers. ve Dili
6
merhaba arkadaşlar

excelde yapmak istediğim birşey var
örnek dosyada bütün on numara sonuçları var benim yapmak istediğim gelen 22sayıdan hangi sayılar bütün çekiliş sonuçlarında birlikte düşmüş.mesela 77 ile 23 bugüne kadar kaç kez beraber düşmüş.mesela 77,23,1,25,26 bunlar kaç defa birlikte düşmüş on rakama kadar nasıl sorgulama yapabilirim.yani benim kendim belirlemem gerkiyor.hangi rakamları sorgulatacağım.
kullanıcı tanımlı fonksiyon lazım.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

=Eğersay(D2:Y2;Z2) Formülü ile bulabilirsiniz formülü aşağıya doğru çoğaltın.

Z2 hücresine istediğiniz rakamı yazınız.

cevabın için teşekkürler
benim istediğim tam olarak bu değil ben tek sayı kaç kez gelmiş onu bulmaya çalışmıyorum.iki yada daha fazla sayı kaç kez beraber düşmüş onu bulmak istiyorum.bunu nasıl yapabilirim

vallah üstadım ne desem bilmiyorum emeklerine salık çok güzel bi çalışma olmuş hakkını hellal et
teşekkür ederim

tekrardan merhaba alikırca20 bey

benim yapmak istediğim bir durum daha var yardım ederseniz.sevinirim
sizin hazıladığınız tabloda kaç kez çıkan rakamları otomakit olarak benim belirlediğim bir sütuna nasıl yazdırabilirim.mesela 23 sayısının 1 den seksene kadar karşılaştırma yapmak istiyorum her karlaştırdığımda bu kaç kez çıkan rakamın otomatik olarak bir süruna yazmasını istiyorum mesela 23 ile 1
46 kez 23 ile 2 23 kez çıkmış gibi 80 sayısın akadar bunu otomatik nasıl yaptırabilirim örnek dosyayı incelerseniz daha iyi anlayacaksınız
yardımlarınız ve emekleriniz için çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Rica ederim. elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum. dosyayi yeniden gonderiyorum, tek sayi giriyorsun ve bu sayinin 80 sayi ile birlikte kacar defa ciktigini buluyorsun.

Ekli dosyalar

emeklerine sağlık teşekkürler ilgilendiğin için

benim başka yapmak istediğim bir durum daha var mümkünmüdür.(seni tanıdıktan sonra mümkün olmamasının imkansız olduğunu düşünüyorum :))

şimdi yapmak istediğim şey şu öyle bir sistem olacakki bana 5 rakam ve ondan yüksek aynı anda gelen sonuçları verecek.mesela 12.1.23.4.56 bu sayıla bugüne kadar 4 kez düşmüş bunun gibi mesela 14.15.19.79.75.45.68 bu sayılar bugüne kadar 3 kere gelmiş.80 rakama uygulanabilirmi
teşekürler

Biraz daha bunu acabilir misin, ilk gonderilen dosyada 10 sayiya kadar bu sayilarin birlikte kac defa geldigi bulunabiliyordu, son mesajinda 5 sayi ve daha fazlasi icin demissin, bu durumda en azindan 5-6-7-8-9-10 adet sayi icin ilk dosyadakinden faydalanilabilir.

10 sayidan fazlasi icinse, gelen sonuclarda 10 ve yukari sayida ortak sayi cikma ihtimali cok dusuk, sayi arttikca ortak cikan sayi adedi azalmakta. yanlis anlamis olabilirim, istersen ornek bir dosya gonder.

tekrar merhaba kardeş

tamam gönderdiğin dosyayla yapabiliyoruz ama onu manuel yapmak baya uzun iş ben bunu bi makro yada başka bir şekilde sayı girmeden kendi kendine 80 rakama bakarak otomatik yapılışını sordum.yani bi düğme olsa ona tıkladıktan sonra kendisi karşılaştırma yapıp sonucları aynı sayfaya yada başka sayfaya verse çokmu şey istedim yoksa :)

80 sayinin kendi icerisinde karsilastirlmasi cok sayida kombinasyon gerektirir ki bunu yapmak cok zor, buna iliskin bir duzenlemenin olacagini da sanmiyorum, ancak belli sayilarin secilmesi ve bunlarin karsilastirilmasi mumkun.

Ben kendi dosyalrimda bir karsilastirma yaptim, en fazla 13 sayisinin ortak oldugu haftalar var, yani 14 sayi ve daha fazlasinin ortak oldugu hafta bu zaman kadar cikmamis.

bu haftalarin kacinci haftalar oldugu ise asagida verdim, bu haftalarda cikan sonuclari ikili olarak birbiriyle kiyaslarsan kimi haftlarda 13 sayinin ortak oldugunu gorebilirsin, ornegin 16. ve 212. haftada, 30. ve 124. haftalarda tam 13 sayi ayni cikmis. isine yararsa sana en fazla ortak cikan bu 13 erlik sayi gruplarini ve haftalarini gonderebilirim.

16
30
61
71
107
112
124
147
150
151
152
171
179
194
206
236
250
266
330

ilk önce ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

bana 10 dan fazlası lazım değil sadece 5 ve üzeri lazım bu mümkünmüdür.?

merhaba dostum sen zaten benim msn de eklisin biz daha önce konuştuk senle şimdi aklıma geldi.msn de konuşuruz.:)
benim msn her zaman açıktır

teşekkürler

Merhabalar excelde oldukça yeniyim yapmak istediğim şey on numarada bütün çekiliş haftalarını girdikten sonra birbiriyle aynı olan 5 li gurupları listelemek umarım mümkündür yardım ederseniz sevinirim .

Konudaki çalışmalara baktım sayıları yazdıktan sonra kaç defa geldikleri çıkıyor benim yapmak istediğim çekilş sonuçları girdikten sonra birbiriyle çakışan 5 li grup sayılar

Geri