• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hakem sean düzenlemesi

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Daha önce bu forumda bir üstad tarafından yazılan otomatik ismegöre ibanı yazması vs.çalışması şimdi daha da geliştirmek gerekiyor. nasıl yapılabilir.
Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sarı hücrelere kişinin statüsüne göre seans ücretinin mi gelmesini istiyorsunuz?

sarı hücrelere kişinin statüsüne göre seans ücretinin mi gelmesini istiyorsunuz?
sarı hücrelerdekinin bir sağındaki seans sayısı ile çarpımı
d ve e hücrelerinde formül kullanıldığı için oraya elleyemedim.
sarı hücrelerdekinin sayı ile d hücresindeki sayıyı çarpıp sonucu e hücresine yazacak.

D sütununda tarih var yalnız.

Merhabalar
Dosyanızdaki C ve F sütunundaki formüller hatalı tam olarak ne yapmak istiyorsunuz. Daha ayrıntılı bir şekilde anlatabilir misiniz?

E sütununa çarpım yazılacak demişsiniz ama E sütununda da kişinin statüsü var. Yani neyi neyle çarpıp nereye yazacağımızı bir türlü anlayamadım.

siz dosyanızı baştan inceleyip elden geçirir misiniz?

Sorun sadece çarpım değil sanıyorum çünkü bildiğim kadarıyla iki hücrenin nasıl çarpılacağını zaten biliyorsunuz.

Bende inceledim ama pek anlamadım.Kişilerin seansları nerede onu bulamadım.Gözden kaçırdığım bir şeymi var?

c sutunundaki "=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(E1;$G$3:$H$10;2;0));"";DÜŞEYARA(E1;$G$3:$H$10;2;0))" formülü.
e sutununda "hakem unvanı"seçilince h1 sutunundan veriyi alıyor. c sutununa hakem unvaNININ ÜCretini yazıyor.

c sutunundaki "=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(E1;$G$3:$H$10;2;0));"";DÜŞEYARA(E1;$G$3:$H$10;2;0))" formülü.
e sutununda "hakem unvanı"seçilince h1 sutunundan veriyi alıyor. c sutununa hakem unvaNININ ÜCretini yazıyor.

Ben de 2 gündür bakıyorum ama çözemedim hala. Ortada bir yanlışlık var. Kişilerin unvanları ve unvanlara karşılık gelen seans tutarları var ama seans sayıları yok ortada. (Kişi Milli Hakem ve seans ücreti 23,15. diyelim bunu çarpacağımız seans sayısı nerede) Seans sayıları kaç olacak (ve hangi hücrede olacak) ayrıca bu seans sayıları ile 1 seans karşılığı gelen ücreti çarpıp hangi hücreye yazıcaz. Ya da istediğiniz şeyi tam olarak anlatamıyorsunuz. Ortada bir sorun var ama nerede çözemedim. Dosyana tekrar bakarsan iyi olur.

Ben de 2 gündür bakıyorum ama çözemedim hala. Ortada bir yanlışlık var. Kişilerin unvanları ve unvanlara karşılık gelen seans tutarları var ama seans sayıları yok ortada. (Kişi Milli Hakem ve seans ücreti 23,15. diyelim bunu çarpacağımız seans sayısı nerede) Seans sayıları kaç olacak (ve hangi hücrede olacak) ayrıca bu seans sayıları ile 1 seans karşılığı gelen ücreti çarpıp hangi hücreye yazıcaz. Ya da istediğiniz şeyi tam olarak anlatamıyorsunuz. Ortada bir sorun var ama nerede çözemedim. Dosyana tekrar bakarsan iyi olur.

hakem seans ücreti: h2, h3, h4,h5 ten alıyor,
1 seans ücreti seanslar: c hücresi ile m hücresi çarpılacak sonuç n ye yazacak.

Ekteki dosyayı inceler misiniz?
Sadece bunu mu (iki hücrenin birbiriyle çarpımı) istiyorsunuz. Yoksa ben mi yanlış anladım. Eğer yanlış anladıysam bu dosya üzerinden istediğinizi belirtiniz.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyayı inceler misiniz?
Sadece bunu mu (iki hücrenin birbiriyle çarpımı) istiyorsunuz. Yoksa ben mi yanlış anladım. Eğer yanlış anladıysam bu dosya üzerinden istediğinizi belirtiniz.
Olmuş, emeğine sağlık.kardeş. Burda belirttiğin dosya da ufak bir şey belirttim ama, bu da olursa Muhteşem olur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhabalar
C sütunundaki formülünüz "Milli hakem 1" ünvanını seçince boşluk verecek şekilde yazılmış . Ayrıca F sütunudaki formülde de Tablo dizisi olarak tek sütun (K sütunu) tanımlanmış ama indis sayısı olark 2 alınmış. O formüllerin doğru olduğuna emin misiniz?

Merhabalar
C sütunundaki formülünüz "Milli hakem 1" ünvanını seçince boşluk verecek şekilde yazılmış . Ayrıca F sütunudaki formülde de Tablo dizisi olarak tek sütun (K sütunu) tanımlanmış ama indis sayısı olark 2 alınmış. O formüllerin doğru olduğuna emin misiniz?
Ben formül yazımından anlamıyorum. Yalnız aynı sayfada formule bakarak bir şey yaptım, orda bir hata ver onu 2 tane milli hakem yazarak orada tesadüfü aştım. İndis vs. onlardan formülden anlamıyorum. maalsef.ilgine teşekkür.

Ekli dosyalar

D2 ye aşağıdaki formülü yazıp aşağıya doğru çekin,Dosyanızdan anladığım bu

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(E15;$G$3:$H$12;2;0));"";DÜŞEYARA(E6;$G$3:$H$12;2;0))

Geri