• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Haftasonu algılaması yapılabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 2010
Türkçe
Arkadaşlar, bir nöbet listesi hazırladım. Bu listede bulunan bir hücredeki ismin hafta içi gözükmesi, hafta sonu gözükmemesini istiyorum. Bunu gerçekleştirmenin bir formülü var mı?

Haftanın günü diye arama yapınız.

Arama yaptım ve birçok konu buldum ancak aradığım cevabı bulamadım. lütfen yardım edin.

Merhaba.

Bence sorunuzu bir örnek belge üserinden sorarsanız kolayca sonuca ulaşabilirsiniz.

Örnek belgenin;
-- gerçek belgeyle aynı yapıda olmasına (sayfa/satır/sütun yapısı, veri başlangıç satırı gibi),
-- gerçek verileri temsil edebilecek nitelikte veriler içermesine (tarih/sayı/metin gibi veri türü önemli)
-- farklı durumlar/seçenekler varsa, bunların tümünü içermesine,
-- olması gereken sonuçları, olması gereken konumlarına elle yazarak, bunları nasıl bulduğunuzu kısaca açıklamaya
özen gösteriniz.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

https://www.dosyaupload.com/drUo

Arkadaşlar örnek dosyada A1 hücresinde yazan ismin B1 hücresindeki tarihe göre Cumartesi ve Pazar günleri yazmamasını istiyorum. bos bir satır olarak gözüksün istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba,
Formülünüzü şöyle düzenleyebilirsiniz:
Kod:
=EĞER(YADA(HAFTANINGÜNÜ(B1)=1;HAFTANINGÜNÜ(B1)=7;);"";"TAYFUR KAŞIKÇI")

Arkadaşlar Allah Razı Olsun. Teşekkürler sorun çözüldü.

Arkadaşlar Allah Razı Olsun. Teşekkürler sorun çözüldü.

Sorununuz çözüldüğüne sevindim.Yapılan çalışmanın yarar sağlaması güzel.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Allah cümlemizden razı olsun.:D

Geri