• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

haftasay

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 19azra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1

19azra

Misafir
hocam iyi günler ekte gönderdiğim çizelgede 2012 yılı içindeki haftada belirtilen rakamlar var. formül 2013 yılına uyarladığım zamanda 2012 yılı içindeki haftaların karşısındaki rakamları görüyor. benim isteğim farklı yıllardaki aynı haftalarda yer alan rakamları hangi yılın haftası ise o haftanın karşısındaki rakamları görmek istiyorum emeklerinize teşekkür ediyorum...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dilimin döndüğünce anlatayım.Oldu mu onuda bilmiyorum
1.b12 ve b13 hücrelerine değerlerinizi giriniz.
2.c12 ve c13 hücrelerine tarihleri girin.Ben c1 den c13 kadar 2013 yılının farklı tarihlerini girdim.
3.hafta sayılan d sutununda d12 ve d13 hücrelerini de formulunüzü girerek haftayı ilgili tarihe göre saymasını sağlayınız.
4.Şimdi G2 hücrenize şu formülü giriniz.
=TOPLA(EĞER(D1:D13=HAFTASAY(D13);B1:B13;""))
Umarım olmuştur.Saygılarımla

hocam emeğinize sağlık fakat benim isteğim 2012 yılının 32. haftası ile 2013 yılının 32. haftasının değerlerini ayrı ayrı görmek istiyorum. bu formüllerde ikisinin toplamını görmekteyim.

Merhaba

Tablonuzu yeniden bir kaç örnekle düzenler misiniz?
Tablonuzda 2013 değeri yok, ama 2013 toplamını nerden buldunuz?

Topla.çarpım fonksiyonlarını inceleyin.

hocam şimdi 2012 ve 2013 yıllarına ait 4 farklı değer girdim. 2012 yılının aynı haftası ile 2013 yılının aynı haftasını yani 4 değeri toplayıp bana veriyor. Benim isteğim farklı yılların aynı haftalarını hangi yılın haftası ise orda görmek istiyorum. Malüm aynı haftalar her yılda mevcut. yeniden düzenleyip tabloyu gönderdim.

2012 için aşağıdaki formülü deneyin
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((YIL($C$1:$C$4)=2012)*($B$1:$B$4))

hocam verdiğiniz formülde 2012 yılı içindeki bütün haftaların toplamını veriyor. ben sadece ilgili haftanın toplamını istiyorum.

İnceler misin?

Ekli dosyalar

hocam allah razı olsun şimdi oldu. Allah sizin ne muradınız varsa versin... Hayırlı bayramlar..

Geri